скільки варити креветки
Необроблені раніше (сірого кольору) креветки-це королівські креветки-варити 10 хвилин
Як варити тигрові креветки
1. Креветки, якщо заморожені — розморозити.
2. У каструлю налити невелику кількість води, довести до кипіння, додати сіль (на 1 літр води — 1 чайна ложка солі).
3. Додати перець у воду.
4. Викласти креветки в воду.
5. Злити воду. Відварені тигрові креветки готові!
Фкуснофакты
— калорійність тигрових креветок — 89 ккал/100 грам.
— Назва « тигрові креветки» було підібрано невипадково, так як вони мають унікальний забарвлення панцира – присутні смуги поперек хвоста.
— у магазинах можна побачити
три види
тигрових креветок:
1) звичайні — Ракоподібні відрізняються невеликим розміром, досягають довжини до 20 сантиметрів, середній їх вага — 40 грам (якщо порівнювати з іншими продуктами, то одна креветка важить як одне яйце середнього розміру). Відмінною рисою звичайних тигрових креветок є поперечні на хвості смуги. У самок вони зеленого кольору, а у самців — рожевого;
2) зелені — цей різновид відрізняється великим розміром. Креветки можуть досягати довжини від 23 до 32 сантиметрів. Крім темних смуг на хвості, вони мають світло-коричневе забарвлення з невеликими зеленими вкрапленнями;
3) чорні тигрові креветки вважаються найбільшими – до 36 сантиметрів, а вага їх може досягати до 500 грам. Відмінною рисою є забарвлення – на чорному панцирі помітні світлі поперечні смуги.
— до вибір креветок слід поставитися уважно. Якщо стоїть вибір між фасованими і ваговими продуктами, тоді слід віддати перевагу тигровим креветок в заводській упаковці. Продукт високої якості буде мати нейтральний, рівномірний сірий колір. Якщо помітні білі плями, то креветки неякісні, можливо, при їх утриманні або транспортування порушувався температурний режим. Хвостик ракоподібного повинен бути щільно закручений, а панцир блищати. При цьому слід уникати покупки продукту з чорними головами, жовтим м'ясом, так як це ознака того, що за життя особина хворіла. Якщо купувати продукт, заморожені методом глазурування, тоді потрібно вибрати такі креветки, у яких шар глазурування найменший, при цьому він не повинен бути пошкодженим.
— Повторно, після розморожування, тигрові креветки заморожувати не можна. По-перше, продукт втратить свої поживні якості, смак. По-друге, втратить форму, зовнішній вигляд.
— перед приготуванням тигрових креветок, вони повинні бути розморожені . « екстрене розморожування » і замочування в теплій воді повністю виключається, так як м'ясо дуже ніжне і делікатне. Продукт повинен розморожуватися поступово при кімнатній температурі.
— заморожені тигрові креветки зберігаються в морозильнику. Термін зберігання оброблених продуктів становить 4 доби в холодильнику.
— вартість на червень 2020 року варіюється в межах 350-750 грн/1 кілограм. Ціна безпосередньо залежить від виду тигрової креветки і розмірів.
Салат з тигровими креветками
продукти
Тигрові креветки — півкіло
Виноград без кісточок — 300 грам
Диня солодка — півкіло
Лимон — 1 штука
Гірчиця солодка — 1 столова ложка
Свіжа м'ята — 1 гілочка
Зелений салат — кілька листя
Оливкова олія — 1/5 склянки
Сіль — 1 столова ложка
як зробити салат з тигрових креветок
1. У блендер викласти 10 виноградин (перевіривши їх на кісточки) і гірчицю, влити оливкову олію, вичавити лимонний сік, порубати м'яту.
2. Подрібнити продукти в соус.
3. Закип'ятити воду в каструлі, потім викласти креветки, воду підсолити.
4. Виноград вимити, трохи обсушити і порізати кожну ягоду навпіл, видалити кісточки.
5. Диню вимити й обсушити, зрізати шкірку і видалити кісточки.
6. Порізати диню невеликими кубиками.
7. У мисці змішати виноград, шматочки дині і креветки.
8. Полити салат з тигровими креветками соусом і добре перемішати.
9. Салатницю вистелити листям зеленого салату, зверху викласти салат з тигровими креветками — і можна подавати.