⏰ як варити лимонний суп - прості рецепти і поради, як варити правильно і економити час

Скільки варити лимонний суп?

10:00
лимонний суп варять близько години.

Як варити лимонний суп по-турецьки

продукти
Лимон — 2 штуки
курячі грудки на кісточках — 2 штуки
курячий бульйон — 1 літр
Рис (довгий або бурий) — 150 грам
Кабачки — 2 невеликих зеленця
цибуля ріпчаста — 2 штуки
цибуля порей — 2 стебла
селера — 2 стебла
часник — 3 зубчики
оливкова олія — 5 столових ложок
гострий і гвоздичний перець горошком — за смаком
лавровий лист — 1-2 штуки
мелений білий перець, сіль — за смаком

Як приготувати лимонний суп по-турецьки
1. Промити 2 курячі грудки, скласти в каструлю, залити літром курячого бульйону і варити на повільному вогні близько 40 хвилин.
2. Додати в бульйон спеції — кілька горошин гострого і гвоздикового перцю і 1-2 лаврових листки.
3. Промити рис кілька разів у воді, поки вона не стане прозорою, і дати стекти.
4. 2 цибулини очистити від лушпиння і нарізати кільцями.
5. Промити по 2 стебла цибулі-порею і селери, а також 2 кабачка. Стебла нашаткувати соломкою, а кабачки нарізати кружечками.
6. Добре розігріти сковороду з 5 столовими ложками оливкової олії і пасерувати підготовлені овочі на повільному вогні. На завершення смаження додати 3 подрібнених, а краще пропущених через прес зубчики часнику і перемішати.
7. Курячий бульйон процідити, викласти в нього обсмажені овочі, рис і знову поставити на вогонь на 30 хвилин.
8. Відварені курячі грудки відокремити від кісток, зняти шкірку і порізати на невеликі шматочки.
9. Промити ретельно 2 лимона. З одного вичавити сік, а другий порізати кружальцями.
10. Змішати курку з лимонним соком, посолити і викласти все в каструлю. Перед подачею до столу в тарілку з супом додати по парі часточок лимона.

як варити лимонний суп по-грецьки

продукти
Лимон — 1 штука
курячий бульйон — 2 літри
Рис (довгий) — 180 грам
Яйце куряче — 3 штуки

як приготувати лимонний суп по-грецьки
1. Влити в каструлю 2 літри курячого бульйону і поставити на вогонь.
2. Промити в декількох водах 180 грам рису. Як тільки бульйон закипить, викласти рис в каструлю і варити 15 хвилин, поки він не стане готовий.
3. Добре промити лимон, розрізати на дві половинки і вичавити сік.
4. Збити в невеликій каструлі 3 яйця і, продовжуючи швидко помішувати, вилити лимонний сік.
5. Додати в яєчно-лимонну суміш 3 склянки курячого бульйону, розмішати і перелити назад в каструлю з супом. Готовий суп можна розливати по тарілках і подавати до столу.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?