Закуска з китайських деревних грибів
Продукти
деревні гриби (сушені) — 50 грам
цукор — пів чайної ложки
оливкова олія — 30 мілілітрів
часник — 2 зубці
соєвий соус — 3 столові ложки
Приправа для корейської моркви — 1 пачка 60 грам
сіль — пів чайної ложки
столовий оцет — 1 чайна ложка
Як приготувати закуску з деревних грибів
1. Деревні гриби залити 2 літрами теплої води, вона повинна цілком покривати їх, на 2-3 години залишити набрякнути.
2. Злити воду, залити деревні гриби холодною свіжою водою, помістити в холод на добу.
3. Злити воду, помити деревні гриби в прохолодній воді, викласти в друшляк.
4. Часник почистити, дрібно нарубати.
5. Масло налити в товстостінну каструлю, розігрівати на середньому вогні до утворення бульбашок.
6. Покласти деревні гриби, 5 хвилин смажити на середньому вогні.
7. Додати до грибів приправу для корейської моркви, залити 100 мілілітрах гарячої води, після закипання варити деревні гриби 5 хвилини.
8. Покласти до деревних грибів цукор, сіль, оцет, часник, соєвий соус, потримати на конфорці хвилину.
Свинина з деревними грибами
продукти
Свинина (м'якоть) — 400 грам
сушені чорні деревні гриби — 30 грам
ріпчаста цибуля — 2 великих голови
морква — 1 штука
крохмаль — 1 столова ложка
цибуля-порей — 1 штука
часник — 4 зубці
імбир — 15 грам
зелена цибуля — пучок
перець чилі — 1 стручок
рослинна олія — 30 мілілітрів
кунжутне масло — пів чайної ложки
соєвий соус — 2 столові ложки
сіль — пів чайної ложки
цукор — пів чайної ложки
Як приготувати свинину з деревними грибами
1. Сушені деревні гриби залити на 1 добу теплою водою.
2. Промити свинину в прохолодній воді, нарізати на шматки шириною 3 сантиметри.
3. Часник, імбир почистити, дрібно нарубати.
4. Моркву, ріпчасту цибулю почистити, нарізати півкільцями товщиною кілька міліметрів.
5. Лук-порей, зелену цибулю помити, подрібнити.
6. Стручок перцю чилі вимити, почистити від насіння, нарізати дрібними квадратиками шириною півсантиметра.
7. Крохмаль розвести в невеликій кількості прохолодної води — приблизно 2 столові ложки.
8. Злити воду з деревних грибів, промити їх під проточною водою, нарізати на смужки шириною сантиметр.
9. Влити в товстостінну каструлю масло, розігрівати 5 хвилин на середньому вогні.
10. Викласти в розігріту олію імбир, часник, перець чилі, третину зеленої цибулі, смажити 3 хвилини.
11. Покласти до спецій свинину, смажити 5-7 хвилин, поки більша частина вологи не випарується.
12. Додати до м'яса цибулю, моркву, обсмажувати 7 хвилин.
13. Влити в каструлю з м'ясом соєвий соус, тушкувати 3 хвилини.
14. Додати залишився зелена цибуля, цибуля-порей, сіль, цукор, розведений крохмаль, перемішати, дочекатися закипання.
15. Покласти до м'яса і овочів деревні гриби, перемішати, готувати 7 хвилин.
16. За хвилину до готовності налити кунжутне масло.