Як варити суповий набір
1. Суповий набір ретельно промити під проточною водою.
2. Налити в каструлю 3 літри свіжої води, покласти суповий набір, помістити на сильний вогонь, дочекатися кипіння.
3. Покласти в каструлю сіль — чайну ложку без гірки, кілька горошин чорного перцю.
4. Зменшити вогонь до середнього, закрити каструлю, готувати суповий набір 40-50 хвилин, іноді знімаючи піну.
5. За 10 хвилин до готовності супового набору покласти кілька лаврового листя, після готовності супового набору вийняти лаврове листя.
Фкуснофакти
— суповий набір — напівфабрикат з оброблених і підготовлених до подальшої готуванні частин м'яса або птиці. Зазвичай це шматки м'яса на кістках або курячі тельбухи. Співвідношення кісток і м'якоті, в яку входить і жир, в якісному суповому наборі має бути рівним або прагнуть до того. Курячий суповий набір вважається дієтичним, так як в курячому м'ясі мало холестерину. Щоб зробити його ще більш легким, потрібно видалити з курячих частин шкіру. Суповий набір, зібраний з яловичих вирізок, більш жирний і поживний, але він і дорожче курячого.
— М'ясо для супового набору зазвичай вирізають з реберної частини, грудної та хребетної.
— суповий набір дешевше м'яса (наприклад, яловичий суповий набір коштує близько 50-75 грн. за кіло), але при цьому суп на ньому виходить ситним і не дуже жирним. Крім того, суповий набір не потрібно обробляти, хоча відібрати кістки та інші неїстівні частини після варіння бульйону все ж варто. Щоб зварити смачне і поживне блюдо, вибирайте суповий набір з достатнім вмістом м'яса.