⏰ Як варити боровики-скільки варити перед смаженням і до готовності?

Скільки варити боровики?

10:00
Боровики варять півгодини в підсоленій воді після ретельного промивання в холодній воді.

Як варити боровики

знадобляться — боровики, ножичок для чищення, сіль

1. Гриби перебрати, добре помити, очистити від листочків і бруду, зрізати залишки кореневища і темні місця.
2. Замочити боровики на 20 хвилин у холодній воді, а потім її злити. Це допоможе не тільки видалити залишки прилип до грибів землі, а й позбутися від черв'яків.
3. Каструлю залити свіжою водою, підсолити і поставити на плиту.
4. Як тільки вода закипить, викласти порізані шматочками гриби. Молоді боровики можна запустити в каструлю цілком.
5. Варити 10 хвилин з моменту закипання, помішуючи і знімаючи піну, що утворюється. Потім воду злити, додати чистою і знову поставити на вогонь.

6. Боровикам дати закипіти і варити ще 20 хвилин. Готові гриби повинні опуститися на дно.

як маринувати боровики

що потрібно для маринування боровиків
Боровики — 1 кілограм
чорний перець горошком — 5 штук
запашний перець — 5 штук
Гвоздика — 3 штуки
часник — 1 зубець
лавровий лист — 2 листа
цукор — 2 столові ложки
велика сіль — 1,5 столові ложки
оцтова есенція — 1 столова ложка
Банки

Як маринувати боровики
1. Почистити і порізати боровики.
2. Викласти гриби в таз або велику каструлю.
3. Залити боровики водою, так, щоб гриби повністю їй покривалися.
4. Поставити каструлю з боровиками на вогонь.
5. Варити боровики 10 хвилин.
6. Злити воду, гриби промити під холодною водою в друшляку, дати стекти воді і викласти в каструлю.
7. Налити кип'ячену холодну воду в гриби.
8. Знову поставити на вогонь, варити 20 хвилин після закипання.
9. Приготувати маринад: в воду викласти спеції і цукор, кип'ятити 5 хвилин.
10. Викласти гриби в маринад, довести до кипіння і кип'ятити 1 хвилину.
11. Налити оцет і вимкнути вогонь.
12. Розкласти гриби по стерилізованим банкам.
13. Залити боровики маринадом.
зберігати заготовку з боровиків в прохолодному місці. Боровики будуть повністю промаринуватися через місяць.

як солити боровики

продукти
Боровики — 1/3 відра
сіль — 0,5 склянки
Воловий жир або рослинне масло — 2 столових ложки на банку

Як засолити боровики
1. Боровики ретельно промити під проточною водою і очистити від налиплого трави, листочків і бруду.
2. Наповнити глибоку каструлю наполовину водою, довести до кипіння і опустити гриби. Якщо все не забралися — варити в кілька прийомів.
3. Як тільки гриби закиплять, відкинути їх на друшляк і поливати холодною водою, поки не охолонуть.
4. Боровики розкласти на решітці, трохи обсушити, а потім скласти в ретельно промиті банки шарами, пересипаючи сіллю. Укладати гриби варто капелюшками вниз, так вони краще збережуть свою форму.
5. Утрамбовані гриби накрити дерев'яним кружком, придавити зверху вантажем і поставити в прохолодне місце.
6. Через кілька днів боровики осядуть, і до них можна додати нову порцію свіжих грибів. Зверху влити в кожну банку по 2 столових ложки розтопленого і злегка охолодженого волового жиру або рослинного масла і обв'язати міхуром. Прибрати банки в холодильник.

Фкуснофакти

— Боровик — найбільш відомий вид грибів з роду білих. Свою назву отримав з особливостей будови, Боровий — значить міцний.

— найкориснішими і смачними вважаються молоді гриби . З віком ніжка боровиків, на відміну від капелюшка, набуває жорсткуватий і більш прісний смак.

— Боровик має округлу капелюшок, гладку і суху на дотик, з потовщеною біля основи або в середині ніжкою. При розломі м'якоть гриба білого або жовтуватого відтінку , на зрізі у деяких видів вона може посиніти або почервоніти.

— найчастіше боровики зустрічаються у хвойних, дубових і березових лісах, віддають перевагу сонячним і сухим місцям. Основний сезон збору грибів — осінь. Боровики часто ростуть цілими групами на узліссях, уздовж стежок, в глибині старого лісу. А ось влітку воліють рости поодинці в дрібнолісся. — розрізняють 18 видів боровиків. Найпопулярніші — березовий, ялиновий, сосновий і дубовий. Раніше всіх в лісі з'являються березові боровики, їх можна дізнатися по світло-коричневої капелюшку. Такого ж відтінку, але з більш довгою ніжкою ялиновий боровик. Трохи темніше і яскравіше забарвленням капелюшок у соснового. Капелюшок дубових боровиків відрізняє сіруватий відтінок.

— перші боровики можна знайти вже в кінці червня, проте точні терміни плодоношення залежать від погодних умов. Наступний грибний шар сезону починається з середини серпня і триває до початку вересня. Це найкращий час для збору грибів. Втім, при встановленні теплої погоди, боровики можна зустріти і в середині жовтня.

— Боровик слід відрізняти від жовчного гриба. На вигляд вони схожі, і рости воліють на одних і тих же місцях. Однак, якщо розламати капелюшок, то жовчний гриб відразу порожевіє на зламі. Крім того, він дуже гіркий на смак, тому черв'яків на ньому немає.

калорійність боровиків — 34 ккал/100 грам.

— Боровики найкраще обробляти в день збору. Максимальний термін зберігання свіжих грибів в холодильнику — 2 доби.

як приготувати суп з боровиками

продукти для супу
Вода — 2 літри
свіжі боровики — 500 грам
ріпчаста цибуля — 2 голови
морква — 1 штука
картопля — 5 штук
соняшникова олія — 2 столові ложки
сіль, перець — за смаком
Петрушка — 1 пучок

як варити суп з боровиками
гриби почистити, помити і порізати. У каструлю влити воду, всипати сіль, викласти гриби і поставити каструлю на вогонь. Варити боровики, знімаючи піну, 20 хвилин. Потім всипати в бульйон порізану картоплю
цибулю почистити і порізати півкільцями, моркву почистити і потерти на крупній тертці. Сковорідку розігріти, налити олію, викласти цибулю. Обсмажувати цибулю протягом 7 хвилин на середньому вогні без кришки, потім додати терту моркву і обсмажувати ще 10 хвилин, помішуючи. Додати смажені овочі в суп, варити суп ще 15 хвилин. Після варіння дати супу настоятися протягом 20 хвилин під кришкою.
подавати суп, посипавши зеленню, з ложкою сметани на тарілку.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?