⏰ Як варити свинушки-скільки варити перед смаженням і до готовності?

Скільки варити свинушки?

10:00
Свинушки замочити 3 рази по 5 годин, змінюючи підсолену воду. Варити свинушки 5 хвилин в першій воді, 30 в другій воді, в третій 40 хвилин.

увага! Офіційно гриб свинушка віднесений до отруйних, будьте гранично обережні!

Як варити свинушки

знадобляться — свинушки, вода для замочування, вода для варіння в 2 етапи, сіль

1. Перед варінням свинушки очистити від лісового сміття, вимити і замочити в підсоленій воді на 5 годин, злити воду.
2. Повторити процес замочування ще два рази.
3. Вимочені свинушки процідити через сито, покласти в каструлю і залити водою.
4. На 1 кілограм грибів для відварювання необхідно додавати 1 літр води і 1 чайну ложку солі.
5. Довести свинушки до кипіння, після закипання свинушок потужність конфорки необхідно зменшити до середнього значення і варити 5 хвилин, прикривши кришкою.
6. Злити гарячу воду.
7. Знову залити свинушки холодною водою, закип'ятити і відварювати 30 хвилин; злити відвар.
8. Залити свинушки свіжою холодною водою в останній раз, довести до кипіння і варити 40 хвилин до повної готовності.
9. Відварені свинушки відкинути на сито, охолодити, перекласти в миску і використовувати за призначенням. ранити гриби у відварі в холодильнику не більше 3 днів.

як солити свинушки

продукти для засолювання свинушок
на 1 кілограм свіжих свинушок
сіль велика — 50 грам
кріп — 10 гілочок
листя чорної смородини — 3 листа
перець горошком — 5 штук
часник — 5 зубців

Як засолити свинушки 1. Почистити, помити, замочити і зварити свинушки.
2. Відкинути свинушки після варіння на друшляк і охолодити.
3. Свинушки викласти в стерилізовану банку, пересипаючи сіллю і перекладаючи часником і перцем. Потім залити кип'яченою водою і охолодити.
4. Покласти гриби в ємність під гніт на 3 години, потім знову додати відварені гриби, пересипаючи сіллю і приправами. Свинушковий розсіл повинен повністю покривати гриби.
5. Зберігати свинушки при температурі 5-8 градусів, в сухому темному місці.
6. Свинушки солятся 45 днів.

як маринувати свинушки

Як маринувати свинушки
на 1 літр маринаду для свинушок
сіль велика — 2 столові ложки
оцет 9% — півсклянки
перець чорний горошком — 5 штук
Лаврушка — пара листів
кріп — 5 стебел
кориця — на кінчику ножа
цукор — 2 столові ложки
часник — 10 зубців

як маринувати свинушки
1. Свинушки зварити.
2. Приготувати маринад: в воду викласти сіль і спеції, додати оцет, поставити на вогонь.
3. При закипанні маринаду додати гриби.
3. Варити 20 хвилин, знімаючи піну.
4. Зняти каструлю зі свинушками з вогню.
5. Остудити свинушки.
6. Викласти гриби в банку, залити маринадом, що залишився.
7. Зверху налити 2 столові ложки рослинної олії.

Салат з вареними свинушками

продукти
Свинушки варені — 150 грам
ріпчаста цибуля — 3 маленьких цибулини
рослинна олія — 3 чайних ложки
оцет 3% — 0,5 чайної ложки
Петрушка — пару гілочок для прикраси

приготування салату зі свинушками
1. Порізати свинушки тоненькими скибочками, маленькі залишити для прикраси.
2. Нашаткувати ріпчасту цибулю.
3. Дрібно порізати зелень.
4. Ріпчасту цибулю змішати зі свинушками.
5. Заправити салат олією.
5. Скропити оцтом.
6. Посипати салат зеленню і прикрасити цілими маленькими грибами.

Фкуснофакти

— Сезон свинушок починається після перших затяжних дощів. Зазвичай свинушки з'являються в лісах в липні, але в 2020 році в зв'язку з сильними травневими дощами свинушки з'явилися в лісах вже на початку червня. Якщо літо буде дощовим, триватиме сезон до початку жовтня, а якщо сухим, то до осені можна чекати другу хвилю свинушок.

— Свинушки часто зустрічаються на узліссях хвойних або листяних лісів, під березами, дубами, біля чагарників, недалеко від галявин або околиць боліт.

— Свинушки відносяться до представників сімейства свинушкових. Вони здавна ставилися до умовно-їстівних грибів і тільки 1981 року їх стали класифікувати як отруйні. Але це не заважає досвідченим грибникам збирати свинушки і готувати з них смачні страви.

— готові свинушки повинні осідати на дно каструлі.

— відварені до готовності свинушки можна заморожувати — вони будуть зберігатися в морозилці до півроку. Заморожені свинушки перед використанням потребують попередньої повільної розморожуванні при кімнатній температурі.

— середня висота свинушки 7 см.Діаметр м'ясистої і товстої капелюшки з хвилястим краєм становить 12-15 см. у Краю капелюшок трохи вивернута, а до центру має поглиблення, схоже на воронку. Колірний діапазон свинушок — від буро-сірого до оливкового. Для молодих грибів характерні більш світлі відтінки.

— Свинушку часто називають свинар, дунька або корівник. — існує два види свинушок: товста і тонка. Тонка свинушка являє собою м'ясистий гриб від світло-коричневого кольору до бурого відтінку охри. Діаметр капелюшка — 10-15 см.є невелика, до 9 см заввишки, тонка (не більше 1,5 см) щільна ніжка. Товста свинушка виглядає як великий, до 20 см в діаметрі, гриб, з короткою, не більше 5 см, і товстої 2-3 сантиметрової ніжкою. Молоді свинушки мають бархатисту капелюшок світло-оливкового кольору, свинушки постарше — голу іржаво-буру шкірку на капелюшку. Свинар володіє жовтуватою щільною м'якоттю, яка на зрізі швидко стає бурою.

— калорійність свинушок відварних — 30 ккал/100 грам.

— для виключення отруєння грибами, в тому числі і свинушками, потрібно збирати тільки молоді екземпляри на віддалі від трас, підприємств і міст; використовувати будь-які гриби в їжу в обмежених кількостях в зв'язку з тим, що вони важко перетравлюються організмом, і зберігати в холодильнику не більше трьох днів.

— відрізнити свинушку від отруйних грибів легко за зовнішніми ознаками відповідно до опису.

— головна особливість свинушки — швидке потемніння зрізу або місця натискання на поверхню.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?