⏰ Креветки з картоплею: рецепт приготування з покроковими фото

Як приготувати смажені креветки з запеченою картоплею

40:00
готовие креветки с картошкой
Забудьте про їжу на винос, адже креветки дуже просто приготувати вдома. Подавайте їх з хрусткими картопляними часточками, м'ятним горошком і домашнім соусом тартар.

ця страва традиційної британської кухні-ідеальний прийом їжі для двох чоловік у вихідний день.

інгредієнти
порції: - + 2
  • очищені креветки 250  г
  • картопля 4  шт
  • зелений горошок( свіжий або заморожений) 150  г
  • Лимон 1  шт
  • цибуля-шалот 1  шт
  • свіжа м'ята 2  гілочки
  • кайенський перець ½  чайної ложки
  • кукурудзяна мука 4 столові ложки
  • Майонез 50  мл
  • вершкове масло 40  г
  • рослинна олія для смаження  
  • перець, сіль за смаком  
на порцію
калорії: 525 ккал
білки: 21 г
жири: 21 г
вуглеводи: 63 г
кроки
40  хв. друк
  • запекаем картофель
    Розігрійте духовку до 220 ° C. наріжте картоплю на довгі часточки. Викладіть їх на деко, злегка збризніть рослинним маслом і додайте трохи солі і перцю. Все добре перемішайте і поставте в духовку на 20-25 хвилин до хрусткої скоринки.
  • смешиваем соус тартар
    поки картопля запікається, очистіть і дрібно наріжте шалот. Додайте нарізану цибулю в миску з майонезом і дрібкою солі і перцю. Вичавіть туди ж сік половини лимона і перемішайте все разом — це і є соус тартар. Наріжте залишився лимон на часточки.
  • обсушиваем креветки
    промийте очищені креветки, потім витріть їх насухо паперовими рушниками.
  • обваливаем креветки в панировке
    додайте кукурудзяну муку в миску разом з кайенским перцем і дрібкою солі і перцю. Обваляйте в цій суміші креветки до повного покриття з усіх боків.
  • обжариваем креветки
    нагрійте широку сковорідку з рослинним маслом (так, щоб воно повністю покривало дно) на сильному вогні. Коли вона нагріється, викладіть креветки і смажте протягом 6-7 хвилин, періодично перевертаючи.
  • нарезаем мяту
    поки креветки готуються, відокремте листя м'яти від стебел і дрібно наріжте, стебла викиньте.
  • отвариваем горошек
    розігрійте каструлю на середньо-низькому вогні з вершковим маслом. Коли масло розтопиться, додайте горошок, м'яту і дрібку солі і перцю. Готуйте 1-2 хвилини.
  • готовие креветки с картошкой
    Подавайте креветки з запеченою картоплею і м'ятним горошком з приготованим соусом тартар. Гарніруйте лимонною часточкою. Смачного!
поділитися з друзями
Рейтинг
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Сколько варить?