ця страва традиційної британської кухні-ідеальний прийом їжі для двох чоловік у вихідний день.
інгредієнти
порції:
-
+
- очищені креветки 250 г
- картопля 4 шт
- зелений горошок( свіжий або заморожений) 150 г
- Лимон 1 шт
- цибуля-шалот 1 шт
- свіжа м'ята 2 гілочки
- кайенський перець ½ чайної ложки
- кукурудзяна мука 4 столові ложки
- Майонез 50 мл
- вершкове масло 40 г
- рослинна олія для смаження
- перець, сіль за смаком
на порцію
калорії:
525
ккал
білки:
21
г
жири:
21
г
вуглеводи:
63
г
кроки
-
Розігрійте духовку до 220 ° C. наріжте картоплю на довгі часточки. Викладіть їх на деко, злегка збризніть рослинним маслом і додайте трохи солі і перцю. Все добре перемішайте і поставте в духовку на 20-25 хвилин до хрусткої скоринки.
-
поки картопля запікається, очистіть і дрібно наріжте шалот. Додайте нарізану цибулю в миску з майонезом і дрібкою солі і перцю. Вичавіть туди ж сік половини лимона і перемішайте все разом — це і є соус тартар. Наріжте залишився лимон на часточки.
-
промийте очищені креветки, потім витріть їх насухо паперовими рушниками.
-
додайте кукурудзяну муку в миску разом з кайенским перцем і дрібкою солі і перцю. Обваляйте в цій суміші креветки до повного покриття з усіх боків.
-
нагрійте широку сковорідку з рослинним маслом (так, щоб воно повністю покривало дно) на сильному вогні. Коли вона нагріється, викладіть креветки і смажте протягом 6-7 хвилин, періодично перевертаючи.
-
поки креветки готуються, відокремте листя м'яти від стебел і дрібно наріжте, стебла викиньте.
-
розігрійте каструлю на середньо-низькому вогні з вершковим маслом. Коли масло розтопиться, додайте горошок, м'яту і дрібку солі і перцю. Готуйте 1-2 хвилини.
-
Подавайте креветки з запеченою картоплею і м'ятним горошком з приготованим соусом тартар. Гарніруйте лимонною часточкою. Смачного!