⏰ Сочевичний суп - простий рецепт

скільки готувати сочевичний суп?

10:00
1 година. Для супів зазвичай використовується червона сочевиця — варити її 20-30 хвилин.

Як варити сочевичний суп з копченостями

продукти
на каструлю 4 літри
сочевиця — 1 склянка
картопля — 3 штуки
копчені свинячі реберця — 200 грам
копчена шинка — 100 грам
ріпчаста цибуля — 1 штука
морква — 1 штука
Томатна паста — 3 столові ложки
рослинна олія — 2 столові ложки
Петрушка — 1 пучок

як варити сочевичний суп
промити сочевицю, всипати в каструлю. Залити холодною водою і поставити на тихий вогонь. Варити сочевицю 15 хвилин після закипання. Картоплю помити, почистити і порізати кубиками стороною 1,5 сантиметра.
ріпчасту цибулю очистити від лушпиння, обрізати кореневище і нарізати півкільцями. Моркву помити, почистити, натерти на крупній тертці. Шинку нарізати тонкою короткою соломкою.
розігріти сковорідку, налити олію, викласти цибулю, через 5 хвилин його обсмажування (при постійному помішуванні) додати моркву і шинку. Обсмажувати все разом протягом 5 хвилин. Додати в сковорідку картоплю і 3 столових ложки томатної пасти. Загасити під кришкою 5 хвилин.
сочевицю розім'яти (за смаком), викласти в суп зажарку, викласти копчені реберця. За смаком посолити суп. При подачі чечевичного супу щедро посипати зверху свіжою рубаною петрушкою.

подивіться ще супи , як їх готувати і час варіння!

Як варити сочевичний крем-суп

продукти
червона сочевиця — 1 склянка
Лук — 1 штука
морква — 1 штука
Петрушка — 1 пучок
часник — 2 зубці
плавлений сирок — 1 штука
вершки 20% — 1 стакан
сіль — половина чайної ложки
рослинна олія — 2 столові ложки
Вода — 2 склянки

приготування сочевичного крем-супу
1. Промити в друшляку 1 стакан сочевиці.
2. Очистити і нарізати кружальцями 1 морква.
3. Очистити і нарізати півкільцями 1 цибулину.
4. Очистити і дрібно порубати 2 зубці часнику.
5. Натерти на крупній тертці або розім'яти виделкою 1 плавлений сирок.
6. Дрібно нарізати 1 пучок петрушки.
7. У каструлю налити воду, довести до кипіння, засипати сочевицю і варити на маленькому вогні 10 хвилин — сочевиця повинна зберегти форму.
8. За допомогою друшляка злити з сочевиці воду.
9. У сотейник влити 2 столові ложки рослинної олії і поставити на середній вогонь.
10. Додати в сотейник моркву, цибулю і часник, смажити 7 хвилин помішуючи.
11. Додати в сотейник сочевицю, петрушку, плавлений сирок, вершки, половину чайної ложки солі, перемішати і прогріти 5 хвилин.
12. Подрібнити вміст сотейника блендером, прогріти 2 хвилини. Сочевичний крем-суп готовий.

Фкуснофакти

яка сочевиця підійде для супу?
для приготування крем-супу можна використовувати будь-який вид сочевиці. Потрібно врахувати, що зелена сочевиця вариться 40 хвилин, а коричнева 25 хвилин.

як подавати сочевичний суп?
у смаку сочевиці присутні грибні та горіхові ноти , тому доречно прикрасити поверхню крем-супу волоськими горіхами (поламати ядра руками, але не дуже дрібно) або підсмаженими на олії пластинками печериць.

Про сочевичний суп
цікаво, що в Німеччині блюдо з сочевиці подають до новорічного столу як символ процвітання і успіху. Сочевична юшка згадується в Старому Завіті — саме на неї Ісав проміняв своє первородство.

калорійність крем-супу з сочевиці — 180 ккал/100 грам.

зберігати готовий сочевичний крем-суп не більше 2-х діб в холодильнику.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?