скільки варити тріску?
Тріску в пароварці варити 20 хвилин.
Тріску в мультиварці варити на режимі"Випічка" 20 хвилин.
як варити тріску
знадобляться — тріска, вода, сіль, зелень і спеції за смаком
як варити в каструлі
1. Тріску, якщо заморожена, розморозити. У філе при наявності видалити хребет, у цілої риби зчистити луску і видалити нутрощі.
2. Розрізати рибу на порційні шматки (товщиною 3-4 сантиметри), голову і хвіст можна пустити на юшку.
3. Викласти рибу в каструлю, залити водою трохи вище рівня риби, поставити каструлю на вогонь.
4. Додати спеції (цибуля, селера, шафран, чорний перець, кріп) і сіль.
5. Варити тріску після закипання 15 хвилин.
Як варити в пароварці
1. Почистити і нарізати рибу.
2. Натерти шматки сіллю і спеціями.
3. Рівномірно укласти шматки тріски в каструлю пароварки, посипати зеленню.
4. У ємність для води налити воду.
5. Включити пароварку, варити тріску 20 хвилин.
Фкуснофакти
користь тріски
Печінка тріски містить жир, джерело омега - 3 поліненасичених жирних кислот, крім того, з нього отримують вітаміни А і D. печінка тріски служить сировиною для виробництва харчових консервів.
Як варити тріску дитині
Тріску можна давати дітям з 10-місячного віку. Для того, щоб приготувати тріску дитині, необхідно зварити її з овочами і розім'яти. Або, зварити рибу в молоці, і подати дитині з вершковим маслом. Для першого разу підійде тріска в супі, щоб смак тріски був для дітей не дуже несподіваним.
вибирайте тріску правильно
Свіжу тріску можна купити хіба що в портових містах, але ніяк не в Києві. Між охолодженої і мороженої тріскою вибирайте охолоджену — вона смачніше. У свіжої тріски рівно прилеглі, дрібні осередки. Краще вибирати філе тріски у вакуумній обробці: тоді можна бути впевненим, що ви купите саме філе без кісток і шкіри. Заморожену тріску краще за 8-9 годин до приготування викласти з морозилки в холодильник.
як варити тріску в огірковому розсолі
продукти
Тріска — 500 грам
Зелень — 1 пучок
Морква — 1 штука
Огірковий розсіл — 200 грам
Томатний соус — 200 грам
Пакет прянощів (10 грам)
Рецепт приготування тріски
1. Закип'ятити воду з прянощами, додати огірковий розсіл, покласти порізану тріску в ряд і варити 15 хвилин.
2. Варену рибу викласти з відвару, покласти шкірою вгору на тарілку, полити томатним соусом або оливковою олією.
3. Подавати з відвареною картоплею, лимоном. Можна прикрасити блюдо
вареними креветками
.
як варити тріску з лимоном
продукти
Тріска — 1 рибина
Морква — 1 штука
Цибуля ріпчаста — 4 дрібних цибулини
Лимон — 1/2 лимона
Корінь петрушки, лавровий лист, перець горошком — за смаком
Сіль — за смаком
Вода — 1,5 літра
як приготувати тріску
1. Якщо тріска заморожена — розморозити, випатрати нутрощі і відрізати голову, хвіст і плавники.
2. Промити філе тріски і нарізати на шматки середнього розміру.
3. Моркву почистити і нарізати кружечками. 4 цибулини очистити від лушпиння, помити.
4. Покласти в каструлю спеції, влити 1,5 літра води, посолити.
5. Додати нарізану моркву і очищені цибулини.
6. Покласти нарізану тріску.
7. Поставити каструлю на вогонь, після закипання зменшити вогонь і варити на повільному вогні 20 хвилин.
8. Після готовності вийняти тріску шумівкою, покласти на тарілку і скропити лимонним соком.