Як просто зварити вермішель
знадобляться — вермішель, вода, сіль, масло за смаком
- щоб отримати розсипчасту вермішель, потрібно:
- Закип'ятити воду і простежити щоб води було багато — на 50 грам вермішелі півлітра рідини мінімум.
- промити вермішель перед варінням в холодній воді.
- при варінні додати трохи олії, а після варіння — промити під водою і додати масла за смаком.
- варити 1 хвилину, потім спробувати і якщо жестковата — то ще 1 хвилину, тобто всього максимум 2 хвилини.
в супи додавати суху вермішель за 1-2 хвилини до закінчення варіння.
вермішель з сиром
продукти
3,5-4 столові ложки вермішелі, чайна ложка вершкового масла, 100 грам сиру (зазвичай кладуть гострий і м'який, але можна обійтися одним з них).
приготування вермішелі з сиром
поки вариться вермішель, натерти сир на дрібній тертці. Варену вермішель відкинути на друшляк, дати воді стекти. Потім вермішель перекласти назад в ще гарячу каструлю, додати масло і сир, добре перемішати. Подавати із задоволенням, їсти швидко: вермішель швидко остигає.
Рецепт супу з вермішеллю
продукти
куряче філе — 300 гр., 1 морква, 1 невелика цибулина, 1 стакан вермішелі, спеції і зелень — за смаком.
приготування вермішелевого супу
вермішель відварити і промити.
курку відварити
, викласти з бульйону, остудити, дрібно нарізати і повернути в бульйон. Терту моркву і дрібно нашатковану цибулю обсмажити на соняшниковій олії до золотистого кольору, додати в курячий бульйон. Посолити і додати спеції, варити ще 15 хвилин.
Фкуснофакти
вермішель ідеальна для сніданків — найпоширеніше блюдо молочна вермішель користується успіхом у дорослих і дітей, не менш смачні вермішель з сиром і навіть запіканки з вермішелі, ще вермішель часто додають в супи для ситності. Вермішель в чистому вигляді готують рідше — через тонкощі навіть найякіснішу вермішель дуже складно зварити так, щоб вона не злиплася, а відразу після варіння вермішель треба з'їсти. Злипання вермішелі, якщо просто її зварити і залишити до завтра, відбудеться обов'язково. У цьому полягає, мабуть, найголовніша відмінність від інших видів макаронів .
Якщо ви зварили вермішель і вона злиплася, її можна легко врятувати, якщо зробити запіканку. Додайте до вермішелі яйця, молоко і цукор, добре перемішайте і відправте в духовку на 10 хвилин при 180 градусах.
при виборі звертається увага на вказівку борошна в складі. Різниця в назві невелика, але від неї залежить буде вермішель як каша чи ні. Якщо написано « борошно з твердих сортів пшениці вищого сорту» — це добре. А якщо в назві інгредієнта присутні незрозумілі додавання, наприклад, «борошно з твердої пшениці для макаронних виробів вищого сорту», це викликає підозру. Тверда Пшениця вся, але це не означає приналежність до твердого сорту. І неясно, що ж вищого сорту — борошно або макаронні вироби? Оскільки вимоги до сорту вермішелі нижче, ніж борошна. « можуть залишитися сліди яєць », і подібні попередження, зазначені в складі, теж повинні застерігати покупця.
перевірити якість вермішелі просто: залийте невелику кількість вермішелі окропом, накрийте і дайте постояти пару хвилин. Якщо вермішель повністю зварилася тільки від одного замочування в окропі — це низькоякісна вермішель, на зразок локшини швидкого приготування (не плутати з класичною локшиною ). Таку вермішель можна пускати на запіканку або на молочну вермішель, в супах вона повністю розвариться. А якщо вермішель залишилася твердою і стала лише трохи гнучкою — така вермішель відмінної якості і яєць в ній немає, вона не зробить з супу кашу, таку можна просто зварити на гарнір і подати з маслом і сиром.