Як варити мамалигу
продукти для приготування мамалиги
Полента — 100 грам
Свинина — 200 грам
яйця — 2 штуки
Вода — 300 міліграм
сіль, перець — за смаком
Бринза / Фета — 1 столова ложка
Масло вершкове — 2 столові ложки
Як варити мамалигу
1. Свинину порізати кубиками стороною 2 сантиметри.
2. Цибулю почистити і порізати півкільцями.
3. У каструлю налити півлітра води, поставити на вогонь, дочекатися, поки закипить.
4. У каструлю з скипіла водою додати м'ясо, варити
20
хвилин.
5. Обсмажити півкільця цибулі на рослинній олії з додаванням столової ложки вершкового до золотистого кольору.
6. В іншій каструлі з 300 мілілітрів (стакан) води зварити поленту.
7. М'ясо шумівкою перекласти в сковорідку до цибулі.
8. Поступово додати свинячий бульйон до м'яса і цибулі.
9. Окремо на вершковому маслі обсмажити яйця
10. Подати мамалигу, розклавши м'ясо, смажені яйця, бринзу і зварену поленту по різних тарілках.
щоб Мамалига вийшла правильно, дотримуйтесь пропорції води і поленти: 1:3.
Фкуснофакти про поленту
Полента — це борошно з кукурудзяної крупи , яка вариться з водою до щільного стану.
Вартість поленти в Києві — 50 грн./півкіло (ціна в Києві на Червень 2020 року).
калорійність поленти — 306 ккал/100 грам.
при приготуванні поленти додають гриби, сир Моцарелла, овочі (помідори, картопля, гарбуз), креветки. Також можна зварити кукурудзяну поленту на молоці і подати її з варенням або гарячим шоколадом.
приправи для поленти — базилік, орегано, чорний і білий мелений перець.
подають поленту зі сметаною, аджикою , соусом муждей.
варять поленту в мідному котлі, товстостінній каструлі або казанку.
Поленту, на відміну від багатьох каш, можна вживати і в холодному, і в гарячому вигляді.
Полента дуже корисна для здоров'я — підтримує оновлення клітин, попереджає Онкологічні захворювання, благотворно впливає на травні процеси. У дієтах полента замінює собою хліб.