⏰ як варити поленту на молоці і воді, дітям і дорослим, в'язкі і розсипчасті. Рецепт і точні пропорції

Як варити поленту?

30:00
Воду закип'ятити і підсолити, всипати поленту, варити 30 хвилин на тихому вогні, помішуючи дерев'яною ложкою. В кінці варіння приправити.

на 100 грам кукурудзяного борошна поленти необхідно 300 мілілітрів води.

в пароварці поленту варити протягом 40 хвилин.
в мультиварці поленту варити 30 хвилин на режимі "Випічка".

Як варити мамалигу

продукти для приготування мамалиги
Полента — 100 грам
Свинина — 200 грам
яйця — 2 штуки
Вода — 300 міліграм
сіль, перець — за смаком
Бринза / Фета — 1 столова ложка
Масло вершкове — 2 столові ложки

Як варити мамалигу
1. Свинину порізати кубиками стороною 2 сантиметри.
2. Цибулю почистити і порізати півкільцями.
3. У каструлю налити півлітра води, поставити на вогонь, дочекатися, поки закипить.
4. У каструлю з скипіла водою додати м'ясо, варити 20 хвилин.
5. Обсмажити півкільця цибулі на рослинній олії з додаванням столової ложки вершкового до золотистого кольору.
6. В іншій каструлі з 300 мілілітрів (стакан) води зварити поленту.
7. М'ясо шумівкою перекласти в сковорідку до цибулі.
8. Поступово додати свинячий бульйон до м'яса і цибулі.
9. Окремо на вершковому маслі обсмажити яйця
10. Подати мамалигу, розклавши м'ясо, смажені яйця, бринзу і зварену поленту по різних тарілках.

щоб Мамалига вийшла правильно, дотримуйтесь пропорції води і поленти: 1:3.

Фкуснофакти про поленту

Полента — це борошно з кукурудзяної крупи , яка вариться з водою до щільного стану.

Вартість поленти в Києві — 50 грн./півкіло (ціна в Києві на Червень 2020 року).

калорійність поленти — 306 ккал/100 грам.

при приготуванні поленти додають гриби, сир Моцарелла, овочі (помідори, картопля, гарбуз), креветки. Також можна зварити кукурудзяну поленту на молоці і подати її з варенням або гарячим шоколадом.

приправи для поленти — базилік, орегано, чорний і білий мелений перець.

подають поленту зі сметаною, аджикою , соусом муждей.

варять поленту в мідному котлі, товстостінній каструлі або казанку.

Поленту, на відміну від багатьох каш, можна вживати і в холодному, і в гарячому вигляді.

Полента дуже корисна для здоров'я — підтримує оновлення клітин, попереджає Онкологічні захворювання, благотворно впливає на травні процеси. У дієтах полента замінює собою хліб.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?