⏰ Як варити вовнянки-скільки варити перед смаженням і до готовності?

Скільки варити вовнянки?

10:00
вовнянки перед варінням вимочити в підсоленій воді 2 доби, кожен день змінюючи воду 3 рази. Вовнянки варити 20 хвилин після закипання.

Як варити вовнянки

знадобляться — вовнянки, вода, сіль

1. Розкласти гриби на рівній поверхні, щоб вони не почали псуватися в кошику від тісноти.
2. Перебрати вовнянки, з кожного прибравши лісове сміття і хвою, видаливши залишки корінців.
3. Залити вовнянки холодною водою так, щоб води покрила їх.
4. Накрити каструлю з вовнянками і прибрати гриби в холодильник на 2 дні, кожен день (або 2 рази на день) змінюючи воду на свіжу.
5. Гриби пропустити через друшляк і викласти в каструлю.
6. Залити гриби свіжою водою — так, щоб вода покрила гриби.
7. Поставити каструлю з волнушками на сильний вогонь, дочекатися закипання і зменшити вогонь.
8. Посолити гриби — на кожен літр води 1 чайна ложка солі.
9. Прикрити каструлю кришкою і варити вовнянки 20 хвилин при слабкому бурлінні води.
10. Варені вовнянки викласти в друшляк і використовувати за призначенням.

Фкуснофакти

— вовнянки — пластинчасті гриби, а тому вони особливо тендітні і ніжні. Вовнянка необхідно обробити відразу після збору і зробити це слід дуже акуратно.

— вовнянки гірчать через молочний сік — і щоб вони не гірчили в готовій страві, їх замочують у воді.

— вовнянки використовують для засолювання або маринування. В силу жорсткої структури грибів, їх не використовують як гарнір, а також інгредієнта для приготування салатів і супів.

— вовнянки ростуть серед беріз і в змішаних лісах, сезон волнушек з середини липня по середину вересня.

— вовнянки можна відрізнити по рожевому кольору капелюшки і колам, що відходить від центру капелюшки. Від цих хвиль і назва гриба — волнушка.

калорійність вовнянки — 35 ккал/100 грам.

як маринувати вовнянки

що потрібно для маринування волнушек
на 1 кілограм волнушек
Вода — 1 стакан
вовнянки
цукор — 1 столова ложка
оцет 9% — півсклянки
Гвоздика — 3 бутона
перець горошком — 10 горошин
лавровий лист — 2 листа
Лук — 1 невелика голова
сіль — 1 столова ложка

як замаринувати вовнянки
1. Помити і почистити вовнянки.
2. Відварити гриби в підсоленій воді.
3. Поставити воду на вогонь, покласти цибулю, приправи, сіль і цукор.
4. Варити 15 хвилин.
5. Додати в маринад гриби і оцет.
6. Варити 15 хвилин.
7. Викласти гриби в банки за допомогою шумівки, залити маринадом і закатати в банки.

як солити вовнянки

продукти
вовнянки — 1 кілограм
сіль — 2 столові ложки на 1 кілограм волнушек
перець горошком — 10 горошин
Лаврушка — 2 листа
листя смородини — 2 листа
листя хрону — 2 листа

як засолити вовнянки
1. Вовнянки почистити, вимочити в підсоленій воді, зварити.
2. Злити воду.
3. Викласти вовнянки в миску шарами, пересипаючи сіллю і спеціями.
4. Поставити вовнянки під гніт 3-4 кілограми на 2 доби.
5. Викласти вовнянки в банку, накрити листям хрону і смородини, і залити соком від засолювання волнушек.
вовнянки солятся півтора місяці.

подають солоні вовнянки як закуску зі свіжою цибулею і кропом; використовують в засмажкою, супах і салатах.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?