⏰ як варити суп джінестрата. Правила і традиції приготування і подачі джинестрати.

Скільки варити джінестрату?

10:00
Джинестрату варити 10 хвилин.

Як варити джінестрату

продукти
холодний курячий бульйон — 2 склянки
жовтки курячих яєць — 4 штуки
десертне вино — 20 мілілітрів
вершкове масло — 50 грам
мелена кориця — 1/4 чайної ложки
цукор, мускатний горіх і сіль — по щіпка

Як приготувати джінестрату
1. Викласти 4 жовтки в тарілку і збити виделкою / вінчиком / міксером / блендером.
2. Під час збовтування додавати поступово десертне вино і курячий бульйон.
3. В кінці додати сіль з корицею.
4. Процідити отриману суміш в каструлю за допомогою дрібного сита і варити 5 хвилин на маленькому вогні постійно помішуючи.
5. Викласти вершкове масло, знову перемішати.
6. Після того, як суп загусне, додати цукор з мускатом.

подивіться ще супи , як їх готувати і час варіння!

Фкуснофакти

— Джинестрата — це блюдо флорентійської кухні. Вважається, що суп має цілющі властивості, джінестрату подавали сили пораненим і хворим.

— традиційно в Італії джинестрата подається молодятам після першої шлюбної ночі, а також по поверненню з весільної подорожі.

— Обов'язкові інгредієнти для джинестрати: курячий бульйон, жовтки курячих яєць, десертне вино, вершкове масло, мускатний горіх і цукор.

— подають суп гарячим, відразу після приготування. За бажанням суп можна посипати зеленню цибулі або петрушки.

Джинестрата швидко псується, тому готують її, як правило, на 1 прийом їжі.

— для підвищення ситності в суп можна додати відварений рис або картопля .

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?