Як варити джінестрату
продукти
холодний
курячий бульйон
— 2 склянки
жовтки курячих яєць — 4 штуки
десертне вино — 20 мілілітрів
вершкове масло — 50 грам
мелена кориця — 1/4 чайної ложки
цукор, мускатний горіх і сіль — по щіпка
Як приготувати джінестрату
1. Викласти 4 жовтки в тарілку і збити виделкою / вінчиком / міксером / блендером.
2. Під час збовтування додавати поступово десертне вино і курячий бульйон.
3. В кінці додати сіль з корицею.
4. Процідити отриману суміш в каструлю за допомогою дрібного сита і варити 5 хвилин на маленькому вогні постійно помішуючи.
5. Викласти вершкове масло, знову перемішати.
6. Після того, як суп загусне, додати цукор з мускатом.
подивіться ще супи , як їх готувати і час варіння!
Фкуснофакти
— Джинестрата — це блюдо флорентійської кухні. Вважається, що суп має цілющі властивості, джінестрату подавали сили пораненим і хворим.
— традиційно в Італії джинестрата подається молодятам після першої шлюбної ночі, а також по поверненню з весільної подорожі.
— Обов'язкові інгредієнти для джинестрати: курячий бульйон, жовтки курячих яєць, десертне вино, вершкове масло, мускатний горіх і цукор.
— подають суп гарячим, відразу після приготування. За бажанням суп можна посипати зеленню цибулі або петрушки.
Джинестрата швидко псується, тому готують її, як правило, на 1 прийом їжі.
— для підвищення ситності в суп можна додати відварений рис або картопля .