⏰ як приготувати рамен. Як варити рамен з наруто в домашніх умовах, що чим замінити і що можна додати.

Скільки варити рамен?

10:00
суп рамен готувати 8 годин. На різних етапах суп сумарно варити 7,5 годин.

Як варити рамен

продукти для бульйону тясю
Свинина — 0,5 кілограма (грудинка)
соєвий соус — 0,5 склянки
Саке — 3 столові ложки
часник — 3 зубчики
корінь імбиру — 30 грам
Масло рослинне — 4 столові ложки
цукор — 2 чайні ложки
зелена цибуля — 2 підстави

продукти для бульйону Даші
анчоуси — 40 грам (сушені)
водорості ламінарія — 1 шматочок розміром 10Х10 сантиметрів
Вода — 1 літр

продукти для супу рамен
свинячі кістки — 500 грам
Свинина тясю — 400 грам
яйце — 4 штуки
локшина Рамен — 300 грам
бульйон Даші — 1 стакан
бульйон з-під м'яса тясю — 1 стакан
соєвий соус — 4 столові ложки
водорості норі — 1 лист
корінь імбиру — 30 грам
кунжутне масло — 1 столова ложка
цибуля зелена — 2 підстави
часник — 5 зубчиків
насіння кунжуту — 1 столова ложка
сіль — 1 чайна ложка

як приготувати бульйон тясю
1. Грудинку свинини помити, згорнути рулетом і стягнути ниткою.
2. У сковороду влити рослинне масло, розігріти і помістити м'ясний рулет. Смажити до утворення коричневої скоринки (15 хвилин).
3. Корінь імбиру очистити, розчавити плоскою стороною ножа.
4. Підстави зеленої цибулі помити.
5. Часник очистити.
6. М'ясо перекласти з сковороди в глибоку каструлю, додати роздавлений імбир, часник, підстава зеленої цибулі, соєвий соус, саке і цукор. Все залити водою.
7. Поставити на повільний вогонь і варити 2 години.
8. Дати охолонути. Потім м'ясо викласти на лист фольги, загорнути і помістити в холодильник.
9. Бульйон процідити через марлю, видаливши з нього корінь імбиру, часник і цибулю. Поставити в холодильник, він буде потрібно для приготування локшини Рамен.

Як приготувати бульйон Даші
1. У сушених анчоусів видалити голову і розірвати філе навпіл уздовж хребта.
2. Водорості ламінарія очистити від солі серветкою.
3. У каструлю помістити філе анчоусів, водорості, залити водою і поставити на вогонь.
4. Довести до кипіння, дістати ламінарію з киплячого бульйону. Водорості більше не будуть потрібні.
5. Продовжити варити бульйон ще 7 хвилин.
6. Прибрати з вогню, остудити і процідити, видаляючи анчоуси, отримуючи чистий бульйон, і прибрати в холодильник.

Як приготувати локшину рамен
1. Свинячі кістки помити, помістити в каструлю, залити водою і поставити на вогонь.
2. Корінь імбиру очистити, але не різати.
3. Лук помити, обрізати підстави, вони будуть використовуватися в бульйоні.
4. Часник очистити.
5. Довести до кипіння вміст каструлі, потім воду злити, кістки промити водою.
6. Залити знову їх водою, додати корінь імбиру, підстава цибулі, часник і варити на повільному вогні 5 годин. Солити потрібно тільки на останній годині варіння.
7. По закінченню часу, бульйон зняти з вогню, остудити, процідити через марлю, видаливши імбир, цибулю, часник і кістки.
8. Насіння кунжуту просушити на сковорідці, не додаючи олії.
9. Решта пір'я цибулі порубати.
10. Лист норі розрізати на кілька частин (6 квадратів).
11. Свинину тясю вийняти з фольги, порізати пластинками, товщиною 5 міліметрів.
12. Яйця промити, залити водою в окремій каструлі і варити 10 хвилин.
13. Відварені яйця остудити холодною водою і очистити.
14. В окрему каструлю влити соєвий соус, поставити на вогонь і довести до кипіння.
15. Чи не збавляючи вогню, помістити в соус цілі яйця і повертати їх в соусі, поки вони не забарвляться (варити 1 хвилину).
16. Остудити яйця і розрізати навпіл.
17. В окрему каструлю влити бульйон зі свинячих кісток, бульйон Даші і бульйон тясю по 1 склянці.
18. Довести до кипіння, влити кунжутну олію і всипати локшину Рамен. Варити 2 хвилини.
19. У чашу для супу влити бульйон з локшиною, покласти в нього половину яйця, лист норі, м'ясо тясю, присипати кунжутом і зеленою цибулею. Подати до столу.

Фкуснофакти

— щоб заощадити час на приготуванні супу рамен, використовуйте готовий свинячий бульйон.

— локшина рамен — блюдо східної кухні, придумано в Китаї і запозичене Японією. Популярно серед молоді, так як має хороший смак, велику енергетичну цінність і коштує недорого як у вигляді продуктів, так і в кіосках фаст-фуду.

— Рамен подається в піалах. Їдять локшину паличками, а випивають бульйон ложками з порцеляни або фаянсу. На закуску до локшини рамен подають маринований імбир.

— традиційні інгредієнти рамена — локшина і бульйон. Для того, щоб урізноманітнити смак страви, додають м'ясо тясю, яйця, водорості норі і різні соління.

— локшину рамен слід подавати відразу, як тільки воно приготовлено. Локшина тонка і якщо залишити її в бульйоні довше 2 хвилин, то вона раскиснет, втратить смакові і естетичні якості.

— В мультифильме «Наруто» головний герой регулярно їсть локшину рамен, що сприяло додаткової популярності страви. Історичний факт: автор ідеї« Наруто »Масасі Кісімото кілька років безуспішно пропонував випускаючому журналу різні ідеї, і тільки ідея з історією про улюблену локшину після деякого доопрацювання« вистрілила », втілившись в Зоряному Аніме.

— справжній рамен — одне з найбільш довго готуються страв. Хочете здивувати гостей? — швидше за все, домашній рамен ще ніхто не пробував і вже точно не готував.

— Свинину в рецепті рамена можна замінити на курку.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?