скільки варити шпинат?
Як варити заморожений і свіжий шпинат
знадобляться — шпинат, вода
1. Перебрати шпинат.
2. Закип'ятити воду, посолити і опустити.
3. Зварити шпинат.
4. Варений шпинат відкинути на друшляк, остудити холодною водою, віджати, натискаючи на шпинат ложкою.
калорійність шпинату — 22 калорії.
Як заморозити шпинат
Щоб надовго зберегти шпинат, необхідно обдати промитий шпинат окропом, порізати кожен лист на шматочки 4-5 сантиметрів, добре віджати, покласти в пакет і
заморозити шпинат в морозилці
.
термін зберігання замороженого шпинату
—півроку.
як засушити шпинат
Листя шпинату вимити, відрізати живці, обсушити листя шпинату на серветці. Потім викласти шпинат в духовку, сушити при температурі 40 градусів 3 години. Зберігати шпинат в банку або пакеті.
Як засолити шпинат
Листя шпинату вимити, відрізати живці, обсушити листя шпинату на серветці. Скласти шпинат в банки, пересипаючи сіллю — на кілограм шпинату — півтори столові ложки солі. Потім встановити гніт. Зберігати в холодильнику.
ціна шпинату
Сезон свіжого шпинату — з травня по липень.
Вартість свіжого шпинату в сезон — 25-35 грн за пучок вагою 100 грам, в не сезон — 45-60 грн.
Заморожений шпинат коштує від 45 грн.за 400 грам (в середньому в Києві на Червень 2020 року).
Рецепт супу зі шпинатом (свіжим або замороженим)
продукти
Шпинат — 1 упаковка
Курячі ніжки — 2 штуки
Лук — 1 голова
Часник — 2 зубчики
Як варити суп зі шпинатом
:
1.
зварити курку
(краще ноги) в 3 літрах води.
2. Викласти курку з бульйону, відокремити м'ясо курки від кісток, дрібно порізати.
3. Тонко нашаткувати цибулю, 2 зубчики часнику, обсмажувати 5-7 хвилин.
4. Додати упаковку морозива шпинату в сковорідку, довести до кипіння.
5. Перекласти овочі і м'ясо в блендер або кухонний комбайн і довести суп до консистенції пюре. Потім перелити в каструлю з бульйоном, довести до кипіння і варити 5 хвилин на тихому вогні під кришкою.
подивіться рецепт паниршака — індійського страви з сиру і шпинату!