Як варити страусине яйце
опустити страусине яйце в холодну воду, довести воду до кипіння і варити:
45 хвилин
для отримання яєць всмятку, і від
одного
—
півтора
годин для приготування страусиних яєць круто.
щоб прискорити процес приготування яйця, можна просвердлити в ньому дві дірочки, перемішати вміст яйця через них (можна спицею) і вилити в миску (або на сковорідку).
Фкуснофакти
яйце страуса масою 1600 грам містить:
близько 1000 грам білка;
320 грам жовтка.
вміст жиру і холестерину в яйці страуса набагато нижче, ніж в яйцях домашньої птиці, що вказує на його високі дієтичні властивості.
ще про страусині яйця
страусині яйця можуть спливати при варінні — пов'язано це з наявністю порожнини всередині яйця, нічого страшного.
для варіння страусиного яйця знадобиться мінімум 5-літрова каструля.
з одного страусиного яйця можна приготувати яєчню на 10 осіб.
вартість страусиного яйця — від 500 грн./яйце. З огляду на високу вартість і смак страусиного яйця, який реально не сильно відрізняється від курячого, простіше, швидше і дешевше використовувати курячі яйця.
страусині яйця — найбільші яйця в світі.
страусині яйця досягають в діаметрі 20 сантиметрів.
Вага страусиних яєць — від 1,5 до 2 кг.
яйця страуса стає модним
фарбувати на Великдень
.
термін зберігання сирого розкритого страусиного яйця (якщо ви хочете приготувати страусине яйце в повному обсязі) становить 2-3 дні.