⏰ як варити авголемоно - правила варіння по кроках і секрети смачного супу

Скільки варити суп авголемоно?

10:00
для приготування супу авголемоно необхідно 1,5 години часу.

Як варити суп авголемоно

Продукти
філе курки — 1 штука (200 грам)
Рис круглозерний — півсклянки (100 грам)
яйця (жовтки) — 2 штуки
сік лимонний — 2 столові ложки (половина лимона)
Вода -2 склянки (500 мілілітрів)
сіль — 1 чайна ложка
Орегано — половина чайної ложки
перець мелений — 5 грам (на кінчику столової ложки)

підготовка продуктів
1. Філе курки промити холодною водою, просушити серветкою і помістити в каструлю.
2. Додати 500 мілілітрів води (2 склянки) і 0,5 чайної ложки солі.
3. Поставити на середній вогонь і довести до кипіння, варити 30 хвилин.
4. Коли курка приготувалася, зняти з вогню, м'ясо курячого філе вийняти з бульйону в окрему тарілку.
5. Півсклянки круглозерного рису потрібно добре промити під проточною холодною водою.
6. Відокремити 2 жовтки від білків. Для цього потрібно над мискою розколоти одне яйце навпіл, щоб в кожній руці залишалася частина шкаралупи. Жовток повинен бути в одній з них. Потім акуратно його перелити в іншу шкаралупу, зливаючи білок в підготовлену миску. Потрібно переливати, поки весь білок не буде злитий. Повторити те ж саме з другим яйцем.
7. Білок в супі не буде потрібно, тому його потрібно прибрати в холодильник, а жовтки помістити в окрему ємність.
8. 1 лимон потрібно промити холодною водою, просушити серветкою і розрізати навпіл. Одна частина не буде потрібно — потрібно прибрати в холодильник або використовувати для інших цілей.
9. Піднести половину лимона над мискою з яйцями і здавити рукою, щоб в ємність був видавлений сік. Для супу авголемоно потрібно приблизно 2 столові ложки лимонного соку.
10. Яйця і сік інтенсивно збити вінчиком до утворення однорідної емульсії.
11. Додати до цієї маси 1 ополоник остиглого курячого бульйону, добре перемішати.

Як варити суп Авголемоно в каструлі
1. У раніше приготований бульйон всипати півсклянки промитого круглозерного рису, накрити кришкою і поставити на середній вогонь. Після закипання, зменшити вогонь і варити 20 хвилин.
2. Коли рис готовий, в юшку потрібно влити однорідну масу з лимона, 2 жовтків і курячого бульйону. Добре перемішати.
3. Посолити дрібкою солі, додати в суп мелений перець на кінчику столової ложки, орегано і добре перешкодити.
4. Тримати на слабкому вогні майже до закипання, але не доводити до кипіння.
5. Дати настоятися 5 хвилин і можна подавати до столу.
6. Філе курки в приготуванні супу не буде використано, але м'ясо можна дрібно порвати руками і подати на стіл вприкуску до супу.

Фкуснофакти

— Авголемоно — це суп грецького походження («авго» — яйце, «лемоно» — лимон), в класичній версії використовуються яйця і лимон.

— при варінні авголемоно важливо не довести суп до кипіння, щоб яйця не згорнулися і суп не порушив свою ніжну кремову консистенцію.

— Авголемоно можна подати як в гарячому, так і в холодному вигляді.

— Так як суп дуже легкий (100 ккал/100 грам супу), до нього рекомендується подавати зелень і ситні закуски — наприклад, бутерброди.

— Рис в рецепті можна замінити на дрібну вермішель.

— якщо хочеться посилити лимонний смак, в суп можна всипати трохи тертої на дрібній тертці лимонної цедри.

— Суп авголемоно можна варити не тільки на курячому бульйоні, а й на рибному і баранячому.

— Авголемоно можна використовувати в якості соусу до м'яса, якщо не використовувати рис і використовувати меншу кількість бульйону. Тоді щільний соус можна подати до гарнірів, м'ясних і рибних страв.

подивіться ще супи , як їх готувати і час варіння!

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?