Як варити суп з сайри
продукти
консерви « Сайра натуральна» — 2 банки
Рис — 4 столові ложки (100 грам)
картопля — 2 штуки (250 грам)
морква — 1 штука (150 грам)
цибуля — 1 штука (100 грам)
помідори — 1 штука (100 грам)
Лаврушка — 2 листа
перець горошком — 10 штук
кріп, петрушка — пучок зелені
сіль — півтори столові ложки
Масло для смаження (оливкова) — 2 столові ложки
Вода — 2 літри
Як приготувати суп з сайри
1. Відкрити 2 банки консервів« Сайра натуральна ». 2. Промити рис: для цього 4 столові ложки крупи помістити в миску з водою; перешкодити і воду злити — повторити 2 рази.
3. Ретельно вимити 2 коренеплоду картоплі, одну моркву, один помідор і пучок зелені.
4. Картоплю і моркву очистити, з цибулі зняти зовнішні сухі луски.
5. Нарізати кубиками картоплю.
6. Моркву натерти (крупно на тертці).
7. Помідор занурити на хвилину в окріп, потім облити холодною водою. Зняти шкіру, нарізати кубиками.
8. Нарізати пучок кропу і петрушки.
9. У каструлю налити 2 літри води, нагрівати до кипіння.
10. Картоплю і рис додати в каструлю, варити 15 хвилин.
11. Налити на сковорідку 2 столові ложки оливкової олії, хвилину прогріти, додати цибулю і моркву.
12. Зробити середній вогонь і смажити овочі 3 хвилини.
13. У сковорідку додати помідор. 2 хвилини смажити і помішувати.
14. У каструлю додати обсмажені овочі. Туди ж помістити вміст банок рибних консервів.
15. У суп додати столову ложку солі, десять горошин перцю і два лаврові листки.
16. Перемішати суп з сайри і варити на маленькому вогні 5 хвилин.
додати нарізану зелень, закрити каструлю кришкою. 10 хвилин дати супу настоятися.
подивіться
ще супи
, як їх готувати і час варіння!
Фкуснофакти
— помішувати цибулю і моркву при обсмажуванні. Замість ріпчастої можна взяти 5 стебел зеленої цибулі.
— шматочки сайри (одну банку) перед закладкою розім'яти виделкою — це зробить смак супу вираженим, а консистенцію — густий.
для приготування супу підійдуть консерви «Сайра в маслі». Якщо консервів з сайри немає, взяти будь-які — з скумбрії, сардини, сардинели або горбуші. Консерви в томаті також можна використовувати.
— добре, якщо для варіння супу будуть використані рибні консерви, приготовані по ГОСТУ.
— для супу з сайри рекомендується використовувати пропарений довгозерний рис .