⏰ як варити реповий суп і ріпу в супі - прості рецепти і поради, як смачніше зварити реповий суп.

Скільки варити ріпу в супі?

10:00
ріпа звариться в супі за 20 хвилин. Супи з ріпою, в залежності від інших інгредієнтів, варити від 20 хвилин: овочеві 20-30 хвилин, м'ясні до 1,5 годин.

пісний суп з ріпою

Продукти
картопля — 600 грамів
ріпа — 500 грамів (2 штуки)
морква — 300 грамів (2 штуки)
Лук — 200 грамів (2 цибулини невеликого розміру)
Масло рослинне — 5 столових ложок
Вода — 3 літри
лист лавровий — 2 листа
кріп, петрушка (сушені) — по дві чайні ложки

Як варити пісний суп з ріпою
1. Лук очистити від луски.
2. Почищену цибулю нарізати дрібними кубиками: розрізати очищену цибулину навпіл, нарізати кожну половинку пластинами по 5 міліметрів, отримані пластини нарізати так само і поперек.
3. Морква очистити, зрізати хвостик, добре вимити.
4. Моркву нарізати поперек на пластини і нашаткувати соломкою.
5. Картоплю почистити, вимити в холодній воді, порізати кубиками стороною 1,5 сантиметра.
6. Ріпу почистити, вимити і нарізати кубиками стороною 1,5 сантиметра.
7. Налити масло на розпечену сковорідку, покласти цибулю і моркву.
8. Смажити овочі на невеликому вогні 5 хвилин, безперервно помішуючи.
9. Закип'ятити воду, викласти в неї ріпу і картоплю, посолити.
10. Варити суп 5 хвилин.
11. Додати підготовлені моркву і цибулю, сушену зелень.
12. Продовжити варіння супу 15 хвилин до м'якості картоплі і ріпи.
13. Кріп і петрушку помити, обсушити і дрібно нарубати.
14. Подавати пісний суп з ріпою, дрібно посипавши зеленню.

подивіться ще супи , як їх готувати і час варіння!

Суп з фрикадельками і ріпою

продукти
морква середнього розміру — 2 штуки (200 грам)
ріпа середнього розміру — 2 штуки (300 грам)
Цибуля ріпчаста — 1 велика цибулина
цибуля-порей — 100 грам
запашний перець — 8 горошин
лавровий лист — 4 штуки
Соус ткемалі — 10 столових ложок
Зелень кропу і петрушки — по 5 гілочок
для фрикадельок
Фарш (свинячий або яловичий) — 600 грамів
Яйце куряче — 1 штука
цибуля ріпчаста — 2 штуки
перець мелений чорний — 1 щіпка
сіль — 1 щіпка

Суп з фрикадельками і ріпою
1. Розморозити фарш, дати стекти зайвої рідини.
2. Очистити цибулю, відкладений для фрикадельок.
3. Очищену цибулю дрібно порізати.
4. Нарізану цибулю змішати з м'ясним фаршем, додати яйце, дрібку солі, дрібку меленого перцю, ретельно перемішати.
5. Підготовлений для фрикадельок фарш накрити плівкою, витримати на холоді 60 хвилин.
6. Морква очистити, вимити, нарізати поперек тонкими пластинками і нашаткувати соломкою.
7. Ріпу очистити і вимити.
8. Підготовлену Ріпу нарізати кубиками стороною 1,5 сантиметра.
9. Лук порей очистити, вимити, нарізати кільцями.
10. Скласти підготовлені овочі у велику каструлю, додати 4 літри води.
11. Закип'ятити воду на середньому вогні, знімаючи піну.
12. Після закипання води зменшити вогонь і варити суп 15 хвилин.
13. Посолити за смаком.
14. Додати соус ткемалі, добре перемішати.
15. Сформувати фрикадельки з фаршу і викласти в суп.
16. Варити суп після того, як фрикадельки спливли, 10 хвилин, потім додати нарізану зелень.
17. Дати готовому супу настоятися 15 хвилин і подавати.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?