Як варити рисові пластівці?
знадобляться
Рисові пластівці — трохи менше третини стандартної ікеевской гуртки, або точно — 70 грам
Вода, молоко або їх суміш в довільних (за смаком) пропорціях — 1-2 склянки в залежності від бажаної в'язкості / зернистості крупи
Варення і / або цукор — 1-2 чайних ложки за смаком
Вершкове масло — кубик, або рослинне масло — 1 столова ложка
Рецепт каші з рисових пластівців
Влити рідину в каструлю (якщо ви використовуєте молоко, візьміть краще каструлю з товстим дном, щоб молоко не підгорає), поставити на тихий вогонь.
коли закипить, всипте рисові пластівці.
тепер уварюють кашу, потихеньку помішуючи, до необхідної консистенції. На це може піти 3 хвилини, як і заявлено виробником на коробці, а може і все 20 — якщо крупа зберігається у вас досить довго. Чіткий орієнтир — каша з рисових пластівців м'яка і не дуже густа. На будь-якому етапі можете підлити трохи молока. В кінці варіння додайте цукор або варення, і ще трохи потомите під кришкою.
в кінці перемішайте, викладіть шматочок масла і потомите під кришкою без вогню пару хвилин.
незважаючи на простоту рецепта, він таїть в собі підступ: рисові пластівці довелося розварювати до консистенції каші більше півгодини. Це цілком логічно, адже рисові пластівці робляться з рису, а рис розварюється до стану каші за 30 хвилин. У будь-якому випадку, пробуйте кашу перед вимиканням вогню.