![казы казы](https://cdn.cookfood.com.ua/images/cat/14/14-b690971637fe90d616695c6084a91841.jpg)
Кази
![ветчина ветчина](https://cdn.cookfood.com.ua/images/cat/14/14-b92ae0a9c85d570ae85cd6475985209b.jpg)
шинка
![буженину буженину](https://cdn.cookfood.com.ua/images/cat/14/14-0b4a69431ff471f053718c3f2ef9ff98.jpg)
Буженина
![колбасу колбасу](https://cdn.cookfood.com.ua/images/cat/14/14-4f1b66211c264f2c1a8cb8c87f34031e.jpg)
домашня ковбаса
![домашние сосиски домашние сосиски](https://cdn.cookfood.com.ua/images/cat/14/14-2e8b40f4f6c7b0525f314164754b98a0.jpg)
домашні сосиски
![ливерную колбасу ливерную колбасу](https://cdn.cookfood.com.ua/images/cat/14/14-99085b81229179b3df3d7be171c814ca.jpg)
ліверна ковбаса
![кровяную колбасу кровяную колбасу](https://cdn.cookfood.com.ua/images/cat/14/14-2426babe710e7fec5225f8341a0c352c.jpg)
Кров'яна ковбаса
![печёночную колбасу печёночную колбасу](https://cdn.cookfood.com.ua/images/cat/14/14-5bed657455ee99626a526b50395e2974.jpg)
Печінкова ковбаса
![грудинку в луковой шелухе грудинку в луковой шелухе](https://cdn.cookfood.com.ua/images/cat/14/14-f56906bdc0d31562ea44f3d968ca5adc.jpg)
Грудинка в цибулинні
![шпикачки шпикачки](https://cdn.cookfood.com.ua/images/cat/14/14-c01894530a7e671ea28872f3885ba038.jpg)
Шпикачки
![паштет паштет](https://cdn.cookfood.com.ua/images/cat/14/14-ebae1e5b54c5486abacf3987cf5aaa2c.jpg)
Паштет
![сальтисон сальтисон](https://cdn.cookfood.com.ua/images/cat/14/14-3119bc9cef1fcf4d164f409350c82e20.jpg)
Сальтисон
![купаты купаты](https://cdn.cookfood.com.ua/images/cat/14/14-bb7043fc9cc6f7840fe632570188acfc.png)
купати
![сало сало](https://cdn.cookfood.com.ua/images/cat/14/14-2d54f9948da822754509ac57002ba3f4.png)
Сало
![колбаса из гороха колбаса из гороха](https://cdn.cookfood.com.ua/images/cat/14/14-387717d0125d3b91b4956d4091ad506f.jpg)
ковбаса з гороху
Як робити ковбаси вдома?
![Как варить шпикачки?](https://cdn.cookfood.com.ua/images/cat/14/14-08fd41c629cec4a86d539e880eff0e46.png)
як варити сардельки
- поставити каструлю з водою на сильний вогонь, в цей час помити шкірку сардельок під водою.
- викласти сардельки в закипілу воду, вогонь зменшити — вода повинна лише злегка вирувати.
- варити сардельки 2-3 хвилини, якщо на упаковці написано «готовий продукт» або «ковбасний виріб варене». Сардельки домашні або фермерські варіть 10-15 хвилин.
ваші сардельки зварені! Подавайте з кетчупом і гірчицею, з макаронами і хлібом!
спосіб в мікрохвильовці
1. Викласти сардельки на тарілку, поставити в мікрохвильовку.
2. Закрити дверцята, налаштувати мікрохвильовку на 600 Вт, 2 сардельки середнього розміру приготуються за 1 хвилину, а 4 — за 2 хвилини.
Фкуснофакты
— Сардельки чистять після варіння — тоді шкурка знімається легше. З сардельок знімають тільки ненатуральну оболонку.
— якщо ви
обсмажуєте
сардельки без варіння, врахуйте:
1. Для того, щоб сардельки легко чистилися, потрібно злегка надрізати шкірку уздовж ножем.
2. Сарделька легше чиститься після варіння.
3. Якщо сардельки в натуральній шкірці, їх взагалі чистити не потрібно.
— калорійність сардельок — 200-350 ккал/100 грам.
Як вибирати сардельки
найсмачніші сардельки — не 1 сорту, а вищого , звертайте також увагу на категорію — Категорія а краще, ніж Б.враховуйте, що класифікація сардельок сильно заплутана і наприклад будь-які яловичі сардельки будуть нижче якістю, ніж «сардельки вищого сорту». Висновок такий: підберіть сардельки, які припадають вам до смаку, не викликають алергію і прийнятні за ціною — і дотримуйтеся цієї марки.
— сирі сардельки на дотик повинні бути сухуватими, без дефектів шкірки і жирових патьоків, без всихань — тоді варені сардельки будуть смачними і приємними по консистенції.
— якісні сардельки повинні бути обов'язково в натуральній оболонці .
— термін зберігання сирих і варених сардельок — не більше 48 годин при температурі +6 градусів.
— якщо термін зберігання на упаковці вказано більше 48 годин — значить, при виробництві сардельок використовувалися консерванти .
— колір сардельки повинні бути світло-рожевими.
— зберігати варені сардельки краще на накритій тарілці.
— якщо ви сумніваєтеся в якості сардельок, краще перед варінням надрізати краю сардельки «хрестиком» — вважається, що тоді при варінні вийдуть всі шкідливі речовини і готові сардельки будуть безпечні для здоров'я.