Кази
шинка
Буженина
домашня ковбаса
домашні сосиски
ліверна ковбаса
Кров'яна ковбаса
Печінкова ковбаса
Грудинка в цибулинні
Шпикачки
Паштет
Сальтисон
купати
Сало
ковбаса з гороху
Як робити ковбаси вдома?
як варити сардельки
- поставити каструлю з водою на сильний вогонь, в цей час помити шкірку сардельок під водою.
- викласти сардельки в закипілу воду, вогонь зменшити — вода повинна лише злегка вирувати.
- варити сардельки 2-3 хвилини, якщо на упаковці написано «готовий продукт» або «ковбасний виріб варене». Сардельки домашні або фермерські варіть 10-15 хвилин.
ваші сардельки зварені! Подавайте з кетчупом і гірчицею, з макаронами і хлібом!
спосіб в мікрохвильовці
1. Викласти сардельки на тарілку, поставити в мікрохвильовку.
2. Закрити дверцята, налаштувати мікрохвильовку на 600 Вт, 2 сардельки середнього розміру приготуються за 1 хвилину, а 4 — за 2 хвилини.
Фкуснофакты
— Сардельки чистять після варіння — тоді шкурка знімається легше. З сардельок знімають тільки ненатуральну оболонку.
— якщо ви
обсмажуєте
сардельки без варіння, врахуйте:
1. Для того, щоб сардельки легко чистилися, потрібно злегка надрізати шкірку уздовж ножем.
2. Сарделька легше чиститься після варіння.
3. Якщо сардельки в натуральній шкірці, їх взагалі чистити не потрібно.
— калорійність сардельок — 200-350 ккал/100 грам.
Як вибирати сардельки
найсмачніші сардельки — не 1 сорту, а вищого , звертайте також увагу на категорію — Категорія а краще, ніж Б.враховуйте, що класифікація сардельок сильно заплутана і наприклад будь-які яловичі сардельки будуть нижче якістю, ніж «сардельки вищого сорту». Висновок такий: підберіть сардельки, які припадають вам до смаку, не викликають алергію і прийнятні за ціною — і дотримуйтеся цієї марки.
— сирі сардельки на дотик повинні бути сухуватими, без дефектів шкірки і жирових патьоків, без всихань — тоді варені сардельки будуть смачними і приємними по консистенції.
— якісні сардельки повинні бути обов'язково в натуральній оболонці .
— термін зберігання сирих і варених сардельок — не більше 48 годин при температурі +6 градусів.
— якщо термін зберігання на упаковці вказано більше 48 годин — значить, при виробництві сардельок використовувалися консерванти .
— колір сардельки повинні бути світло-рожевими.
— зберігати варені сардельки краще на накритій тарілці.
— якщо ви сумніваєтеся в якості сардельок, краще перед варінням надрізати краю сардельки «хрестиком» — вважається, що тоді при варінні вийдуть всі шкідливі речовини і готові сардельки будуть безпечні для здоров'я.