Як варити суп тянконабе
Продукти
Бульйон (курячий) — 1,5 літра
куряче філе — 200 грам
пшенична локшина — 50 грам
яйце — 1 штука
гриби шиітаке — 100 грам
Пекінська капуста — 50 грам
зелена цибуля — 10 грам
часник — 1 часточка
картопляний крохмаль — 0,5 столової ложки
місо (паста) — 40 грам (2 столових ложки)
Соус соєвий — 7 столових ложок
Мірін — 5 столових ложок
Кунжут — за смаком
цукор — 0,5 столової ложки
чорний перець — на кінці ножа
Як варити тянконабе
1. Поставити курячий бульйон на вогонь, влити мирин, соєвий соус, додати половину пасти місо і цукор. Поперчити, всипати кунжут.
2. Бульйон закип'ятити, викласти 100 грам грибів шиітаке. Після повторного закипання зняти піну ложкою, зменшити вогонь, готувати 15 хвилин.
3. 200 грам курячого філе подрібнити в м'ясорубці (або в блендері).
4. Змішати куряче філе з другою частиною пасти місо, яйцем, роздавленим часником і рубаною зеленою цибулею.
5. Всипати крохмаль і перемішати суміш для кульок.
6. Зачерпуючи суміш ложкою, зліпити кульки радіусом 3-4 сантиметри.
7. Бульйон закип'ятити, викласти курячі кульки, зменшити вогонь, готувати 10 хвилин.
5. Всипати 50 грам локшини і варити ще 5 хвилин.
6. Викласти в суп рубану пекінську капусту і готувати ще 5 хвилин.
Фкуснофакти
— Тянконабе — поживний суп з раціону борців сумо. « Тян»значить « папаша» (сумоїст у відставці, він же кухар), « набе» — « казанок».
—Основа будь-якого « супу в казанку» (набемон), до якого і відноситься тянконабе — курячий бульйон або дасі (бульйон з риби) з саке (алкогольний напій з ферментованого рису) або міріном (солодке рисове вино).
— Тянконабе готують з будь-яких доступних продуктів, тому суворого рецепта у цього супу немає. У різних шкіл сумо також є свої особливі рецепти тянконабе. Додаткові інгредієнти, які можна додати в суп тянконабе без порушення концепту — курка, яловичина або риба, локшина, тофу (соєвий сир), місо( паста з ферментованих бобів або злаків), гриби шиітаке , овочі.
— Мирин в рецепті можна замінити на фруктове вино.
Подивіться ще рецепти всіх супів і час їх варіння!