⏰ як варити гриби муер - скільки варити перед смаженням і до готовності?

Скільки варити чорний гриб?

10:00
чорний гриб Муер в сушеному вигляді всипати в каструлю, залити водою і варити 3 хвилини після закипання на помірному вогні, потім настояти 20 хвилин. Попередньо можна розмочити гриб Муер в теплій воді на 4-5 годин, потім варити 3 хвилини.

Як варити чорний гриб Муер

продукти
гриби муер — 1 коробка 25 грам
Вода — 2 літри
сіль — 1 чайна ложка

Як варити чорний гриб Муер
1. Коробку з сушеними грибами муер розкрити, гриби всипати у велику каструлю.
2. Залити гриби 2 літрами води.
3. Поставити каструлю на вогонь, варити 3 хвилини після закипання.
4. Накрити каструлю кришкою і настояти гриби протягом 20 хвилин.
5. Після варіння гриби відкинути на друшляк і злегка промити холодною водою.
6. Зрізати грубі частини ніжок, нарізати необхідними частинами.

Соус до варених грибів муер

продукти
соняшникова олія — 1 столова ложка
соєвий соус — 1 столова ложка
приправи і спеції — за смаком
оцет 70% — половина чайної ложки

Як зробити соус
змішати масло, соєвий соус, приправи і оцет — заправити варені гриби і настояти 5 хвилин.

Як варити китайський суп « чорний гриб»

продукти
курка або свинина — 200 грам
Креветки — 200 грам
сухі гриби шиітаке — 1 чашка
чорний гриб — 200 грам
яйця — 2 штуки
Упаковка тофу (400 грам) — 1 штука
соєвий соус — 100 мілілітрів
крохмаль — 7 столових ложок
водні каштани (без води) — 1 чашка
бамбукові пагони (без води) — 1 чашка
рисовий (або звичайний 5%) оцет — 1/3 чашки
Соус чилі — 2 столові ложки
сухі бутони лілій — 1 жменя
часник — 1 зубчик
Масло кунжутне — 1 столова ложка
Вода — 9 чашок

як варити суп « чорний гриб»
1. Викласти шиітаке і бутони лілій в різні миски, залити крутим окропом і залишити на півгодини.
2. Зробити маринад, змішавши 1 столову ложку соєвого соусу, 1 столову ложки крохмалю.
3. М'ясо нарізати тонкими смужками і замаринувати на півгодини.
4. Закип'ятити воду, покласти туди м'ясо, чорний гриб, шиітаке, варити 10 хвилин.
5. У лілій відрізати жорсткі кінчики, розрізати навпіл.
6. Покласти в каструлю лілії, креветки, тофу кубиками, каштани, бамбукові пагони, соус чилі, оцет і соєвий соус.
7. Варити на тихому вогні 10 хвилин.
8. Розвести в холодній воді крохмаль і влити в суп.
9. Придушити часник і теж додати в суп, потім влити яйця, перемішані виделкою.
10. Довести суп до кипіння і вимкнути.
11. Через 10 хвилин настоювання супу ввести кунжутне масло і ретельно перемішати.
12. При подачі сервірувати дрібно порізаною зеленою цибулею.

Фкуснофакти

— чорний гриб Муер потрібно розмочувати в дуже великій каструлі, тому що гриби дуже сильно збільшуються в розмірі.

— чорний гриб Муер або Аурікулярія вухоподібна зростає у північній частині помірної кліматичної зони, найчастіше вибирає бузину або вільху. Особливо поширені страви з чорного гриба в китайській кухні. За свою схожість з деревними наростами іноді називається « Деревний гриб».

— через те, що цей гриб зустрічається в основному на бузині, його ще називають Юдине вухо, в честь Іуди Іскаріота, який на бузині повісився.

— чорний гриб є обов'язковим компонентом класичного китайського супу, вживають його також в салатах.

— В Україні продається чорний гриб в сушеному вигляді, перед вживанням його знадобиться замочити на кілька годин.

— яскраво вираженого смаку гриб не має, вимагає спецій, частіше використовується як наповнювач або для прикраси страв.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?