Якщо ви не любите гостре, зменшіть кількість перцю під час приготування. Також ви можете готувати таке каррі не тільки з креветками, але і з іншими морепродуктами або рибою .
інгредієнти
порції:
-
+
- очищені королівські креветки 170 г
- Рис басматі 150 г
- часник 3 зубчики
- червоний лук 2 шт
- корінь імбиру 15 г
- Кайенский мелений перець 4 щіпки
- мелений кмин 1 чайна ложка
- мелений коріандр 1 чайна ложка
- пластівці перцю чилі 4 щіпки
- Томатна паста 1 столова ложка
- Тамариндовая паста ½ столової ложки
- яблучний оцет 2 столові ложки
- Шпинат 100 г
- цукор 1 чайна ложка
- рослинна олія 4 столові ложки
- вершкове масло 10 г
- сіль за смаком
на порцію
калорії:
370
ккал
білки:
21
г
жири:
2
г
вуглеводи:
67
г
кроки
-
цибулю очистіть і наріжте дуже дрібним кубиком.
-
у великій антипригарній сковороді розігрійте 2 столові ложки рослинної олії. Смажте цибулю з дрібкою солі на середньо-низькому вогні протягом 10-12 хвилин.
-
Рис басматі промийте і викладіть в ківш або каструлю, залийте 300 мл холодної води, доведіть до кипіння на сильному вогні. Коли вода закипить, накрийте каструлю кришкою і варіть на слабкому вогні 10-12 хвилин. Рис буде готовий, коли вся вода вбереться. За бажанням можна додати шматочок вершкового масла.
-
почистіть і наріжте імбир і часник. Шпинат промийте і висушіть.
-
у ступку додайте подрібнені імбир і часник, коріандр, кмин, пластівці перцю чилі, кайенский перець, дрібку солі. Подрібніть до стану однорідної пасти всі інгредієнти. Потім влийте пару столових ложок рослинного масла і перемішайте.
-
як тільки цибуля стане м'яким, додайте до нього тільки що приготовлену суміш приправ і томатну пасту, смажте 4-5 хвилин.
-
далі викладіть в сковороду креветки, тамариндову пасту, яблучний оцет і цукор, смажте 2-3 хвилини, помішуючи. Потім додайте шпинат і влийте 60 мл холодної води, готуйте ще 2-3 хвилини, поки соус не загусне.
-
Подавайте каррі з креветками з рисом басматі.
Заміна інгредієнтів
Рис басматі можна замінити на будь-який довгозерний або бурий рис . Якщо у вас не виходить знайти тамариндову пасту, то беріть гранатовий або Вустерський соус. А замість яблучного оцту можете купити звичайний.