⏰ Каррі з креветками на сковороді: рецепт з покроковими фото

Як приготувати каррі з креветками по-індійськи

35:00
готовое карри с креветками и рисом
Ароматне і гостре індійське каррі з королівських креветок з розсипчастим рисом басматі – такого ви точно не пробували. Блюдо готується дуже легко, потрібно тільки підготувати всі необхідні інгредієнти.

Якщо ви не любите гостре, зменшіть кількість перцю під час приготування. Також ви можете готувати таке каррі не тільки з креветками, але і з іншими морепродуктами або рибою .

інгредієнти
порції: - + 2
  • очищені королівські креветки 170  г
  • Рис басматі 150  г
  • часник 3  зубчики
  • червоний лук 2  шт
  • корінь імбиру 15  г
  • Кайенский мелений перець 4  щіпки
  • мелений кмин 1  чайна ложка
  • мелений коріандр 1  чайна ложка
  • пластівці перцю чилі 4  щіпки
  • Томатна паста 1  столова ложка
  • Тамариндовая паста ½  столової ложки
  • яблучний оцет 2 столові ложки
  • Шпинат 100  г
  • цукор 1  чайна ложка
  • рослинна олія 4 столові ложки
  • вершкове масло 10  г
  • сіль за смаком  
на порцію
калорії: 370 ккал
білки: 21 г
жири: 2 г
вуглеводи: 67 г
кроки
35  хв. друк
  • нарезаем красний лук
    цибулю очистіть і наріжте дуже дрібним кубиком.
  • обжариваем красний лук
    у великій антипригарній сковороді розігрійте 2 столові ложки рослинної олії. Смажте цибулю з дрібкою солі на середньо-низькому вогні протягом 10-12 хвилин.
  • варим рис басмати
    Рис басматі промийте і викладіть в ківш або каструлю, залийте 300 мл холодної води, доведіть до кипіння на сильному вогні. Коли вода закипить, накрийте каструлю кришкою і варіть на слабкому вогні 10-12 хвилин. Рис буде готовий, коли вся вода вбереться. За бажанням можна додати шматочок вершкового масла.
  • нарезаем имбирь и чеснок
    почистіть і наріжте імбир і часник. Шпинат промийте і висушіть.
  • смешиваем приправи
    у ступку додайте подрібнені імбир і часник, коріандр, кмин, пластівці перцю чилі, кайенский перець, дрібку солі. Подрібніть до стану однорідної пасти всі інгредієнти. Потім влийте пару столових ложок рослинного масла і перемішайте.
  • добавляем приправи к луку
    як тільки цибуля стане м'яким, додайте до нього тільки що приготовлену суміш приправ і томатну пасту, смажте 4-5 хвилин.
  • добавляем креветки и шпинат
    далі викладіть в сковороду креветки, тамариндову пасту, яблучний оцет і цукор, смажте 2-3 хвилини, помішуючи. Потім додайте шпинат і влийте 60 мл холодної води, готуйте ще 2-3 хвилини, поки соус не загусне.
  • готовое карри с креветками и рисом
    Подавайте каррі з креветками з рисом басматі.

Заміна інгредієнтів

Рис басматі можна замінити на будь-який довгозерний або бурий рис . Якщо у вас не виходить знайти тамариндову пасту, то беріть гранатовий або Вустерський соус. А замість яблучного оцту можете купити звичайний.

поділитися з друзями
Рейтинг
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Сколько варить?