⏰ Як варити травневі гриби-скільки варити перед смаженням і до готовності?

Скільки варити травневі гриби?

10:00
Травневі гриби варити 30 хвилин.

Як варити травневі гриби

знадобляться — травневі гриби, вода, сіль

1. Перш ніж варити травневі гриби, їх потрібно уважно перебрати, акуратно очистити від рослинного бруду, землі та іншого лісового сміття.
2. У глибоку ємність влити холодну воду, помістити в неї травневі гриби. Почекати 2 хвилини, потім добре, акуратно промити.
3. Викласти гриби в каструлю, додати холодну воду: її обсяг повинен бути в 2 рази більше обсягу грибів.
4. Додати в каструлю сіль з розрахунку на 2 літри води 1 чайна ложка солі.
5. Поставити каструлю з травневими грибами на середній вогонь.
6. Після закипання утворюється піна — необхідно знімати її шумівкою або столовою ложкою.
7. Варити травневі гриби після закипання протягом 30 хвилин.

Суп з травневими грибами

Як варити суп з травневими грибами
Травневі гриби — 300 грам
сирний сир — 100 грам
картопля — 2 штуки
ріпчаста цибуля — 1 голова
морква — 1 штука
вершкове масло — невеликий кубик 3х3 сантиметри
сіль і перець — за смаком
лавровий лист — 1 листочок
зелена цибуля — 4 стебла

Як приготувати суп з травневими грибами
1. Травневі гриби перебрати, почистити, помити і дрібно порізати.
2. Очистити і нарізати цибулю, почистити і натерти на крупній тертці моркву.
3. Картоплю почистити і нарізати кубиками стороною 1 сантиметр.
4. У каструлю викласти масло, викласти цибулю і моркву, обсмажити на середньому вогні 5 хвилин.
5. Додати травневі гриби і смажити ще 10 хвилин.
6. Залити каструлю водою, викласти картоплю, лавровий лист, посолити і поперчити суп, варити 20 хвилин.
7. Сирний сир розтопити в гарячій воді і влити в суп.
8. Варити суп з травневих грибів ще 5 хвилин.
подавати суп з травневими грибами, посипавши подрібненою зеленою цибулею.

Фкуснофакти

— Травневі гриби мають багато назв , одним з яких є Георгіїв гриб. Назва його було вибрано невипадково, так як грибники відзначають, з яким завзятістю вони плодоносять навесні і на початку літа навіть на газонах. Більш того, існує традиція, саме в день Святого Георгія, а саме 26 квітня — час початку збору травневих грибів.

— Травневі гриби мають горбовидную, опуклу капелюшок , яка в подальшому втрачає свою симетричність, за рахунок загинання країв догори. Діаметр її варіюється в межах 4 – 10 сантиметрах. Колір з часом змінюється: молоді гриби мають спочатку білий, а потім кремовий відтінок, а старі – колір охри (світло-жовтий). Висота ніжки може досягати 9 сантиметрів, а товщина – 35 міліметрів. Колір її світліше, ніж у капелюшки. М'якоть травневих грибів щільна, білого кольору.

ростуть гриби на галявинах, лісових галявинах, парках, скверах, часом навіть на газонах. Вирощуються густими рядами або колами, утворюю грибні доріжки. Вони добре помітні в траві.

— починають гриби з'являтися в середині квітня місяця. Відкриттям сезону є день Святого Георгія. Активно плодоносять в травні, а вже в середині червня повністю зникають.

— Травневий гриб має насичений борошнистий запах .

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?