⏰ як варити крабів і скільки часу. В яку воду класти, як правильно чистити і з чим смачно подавати

Як варити крабів?

07:00
Будь-яких крабів варити у великій кількості рясно підсоленого окропу на середньому вогні, прикривши кришкою. Дрібних крабів варити 7 хвилин .

Краби середнього розміру (0,5 - 1,5 кілограма) варяться 10 - 15 хвилин після закипання.

Великі краби (1,5-3 кілограми) варяться 30 - 40 хвилин .

Як варити крабів

крабів тримати в морській воді, поки закипає велика кількість води. Важливо використовувати прохолодну воду, щоб від перепаду температури не відпадали клешні. Варити крабів рекомендується в морській воді, яку за смаком можна досолити.
коли вода закипить, викласти крабів в воду, за смаком додати спеції і зелень, загорнуту в марлю. Варити крабів по вазі — дрібних 7 хвилин, середніх 15, великих 20. Після того, як краби зваряться, залити їх крижаною водою.
Краби червоного кольору вже варені, їх досить просто розігріти.

як варити великих крабів

що знадобиться
Краб — 2 кілограми
лавровий лист — 1 штука
чорний перець — 5 горошин
Гвоздика — 2 штуки
морська сіль — 2 столових ложки
часник — 1 зубець
Лимон — 1 штука

Як обробити краба перед варінням
1. Краба покласти на робочу поверхню (стіл) черевом вгору, відривають клешні.
2. За допомогою ножа розкрити панцир, вийняти крабове м'ясо, видалити слиз і зябра. Все інше в вареному Крабі їстівне.
3. Клешні надрізати і витягнути м'ясо.
4. Залити крабів крижаною водою.

як варити крабів
1. У велику каструлю влити воду і поставити на вогонь.
2. Викласти в воду лаврушку, перець, гвоздику і сіль.
3. Часник очистити, пропустити через чеснокодавку і викласти в воду.
4. Лимон розрізати надвоє і вичавити сік в воду.
5. Як тільки вода закипить, викласти крабів і варити 15 хвилин.
6. Подавати крабів цілими, або оброблене м'ясо вареного краба в панцирі.
7. Викласти краба на 5 хвилин в холодну воду з льодом, щоб приготування крабів завершилося повністю.

Фкуснофакти про крабів

важливо при варінні крабів
1. Необхідно до готовності варити живих крабів, інакше є ризик серйозно отруїтися.
2. Зварені краби — насичено червоного кольору.
3. Якщо крабів переварити, вони будуть« гумові », не смачні.
4. Для варіння крабів використовують морську воду, або розбавляють у воді, в якій будуть варитися краби, морську сіль (на 1 літр води 1 столова ложка солі).
5. Після варіння краба відірвати хвіст і трохи поговорити в окропі, щоб вилетіло «сіно», так званий морський сміття.
6. Остуджувати краба краще, виклавши на блюдо спинкою вниз — це дозволить зберегтися крабовому соку.
7. Вік краба можна визначити при обробленні краба — чим він молодший, тим складніше розкрити панцир.
8. Подавати відварених крабів смачно з лимоном, зеленню і задоволенням. :-)
9. Перед подачею варених крабів можна прикрасити зеленню, оливками, маслинами, сиром, листям салату.

як вибрати крабів
необхідно вибирати найактивніших живих крабів.

як зберігати крабів
живих крабів зберігати в холодильнику — у відділенні для овочів. Варених крабів зберігати накритими в холодильнику не більше 3 днів. Заморожене м'ясо краба зберігається 1 рік.

термін зберігання звареного краба — 24 години в холодильнику.

калорійність вареного краба — 85 ккал/100 грам.

вартість краба в свіжому вигляді від 2 0 грн./1 кілограм, солоного краба — 600 грн./250 грам, заморожене м'ясо краба коштує від 500 грн. (дані на червень 2017 р).

корисні властивості вареного крабового м'яса обумовлені вмістом в ньому вітамінів групи в (обмін речовин, серцево-судинна система, робота мозку і нервової системи), вітаміну А (шкіра, нігті, волосся, імунна система, зір). М'ясо крабів містить також мікро - і макроелементи: йод (здоров'я щитовидної залози, обмін речовин), калій (кісткова система, артеріальний тиск), натрій (м'язові тканини, сприяє травленню), цинк (формування кісток, пам'ять, мозкова активність), кальцій (обмін речовин, оновлення кісткової тканини), магній (імунні процеси, нервова система).

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?