⏰ Паелья з креветками: рецепт з покроковими фото

Рецепт приготування паельї з креветками по-іспанськи в домашніх умовах

45:00
готовая паэлья с креветками
Наповніть свій будинок ароматом іспанської паельї з креветками. Подавайте блюдо з лимонним соусом і свіжою зеленню.

Паелья-це національне іспанське блюдо з рису з додаванням морепродуктів, курки або овочів. З цього простим рецептом можна готувати різні варіанти, змінюючи інгредієнти на свій смак.

інгредієнти
порції: - + 2
  • очищені креветки 170  г
  • Рис басматі 150  г
  • ріпчаста цибуля 1  шт
  • часник 2  зубчики
  • червоний болгарський перець 1  шт
  • Лимон 1  шт
  • Петрушка 2  гілочки
  • Кубик овочевого бульйону 1  шт
  • Майонез 1  столова ложка
  • Томатна паста ½  столової ложки
  • копчена паприка 2  чайні ложки
  • мелена куркума 1  чайна ложка
  • цукор 1  щіпка
  • оливкова олія для смаження  
  • чорний мелений перець за смаком  
на порцію
калорії: 453 ккал
білки: 20 г
жири: 13 г
вуглеводи: 64 г
кроки
45 хв. друк
  • нарезаем овощи
    часник очистіть і натріть на тертці або видавіть через прес. З перцю видаліть насіння і наріжте його тонкими смужками. Лук почистіть і наріжте тонкими півкільцями.
  • обжариваем овощи
    на середній вогонь поставте велику глибоку сковороду з антипригарним покриттям, збризніть оливковою олією. Викладіть в розігріте масло подрібнені цибулю, часник і перець, додайте дрібку цукру. Млоїте 8-10 хвилин до м'якості і аромату.
  • добавляем специи
    потім всипте куркуму, паприку, додайте томатну пасту. При необхідності додайте трохи оливкової олії. Всипте рис, ретельно все перемішайте.
  • добавляем воду и кубик бульона
    додайте 350 мл холодної води і доведіть до кипіння на сильному вогні. Як тільки вода закипить, додайте кубик овочевого бульйону і зменшіть вогонь до слабкого. Готуйте під кришкою 10 хвилин.
  • добавляем креветки
    через 10 хвилин додайте в сковороду очищені креветки, тушкуйте ще 5-6 хвилин до готовності рису і креветок.
  • смешиваем соус
    Лимон наріжте на четвертинки. У мисці змішайте майонез з соком однієї лимонної часточки. Петрушку зі стеблами подрібніть ножем.
  • посипаем петрушкой
    зніміть сковороду з вогню, вичавіть в рис з креветками сік четвертинки лимона, додайте половину петрушки, перемішайте і щедро поперчіть.
  • готовая паэлья с креветками
    Перед подачею полийте паелью лимонно-майонезним соусом, прикрасьте залишилася петрушкою і часточкою лимона.

вибір і заміна інгредієнтів

замість рису басматі використовуйте будь-який довгозерний . Для більш легкого варіанту соусу замініть майонез на нежирну сметану або натуральний йогурт. А томатну пасту можна замінити на кетчуп.

поділитися з друзями
Рейтинг
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Сколько варить?