Паелья-це національне іспанське блюдо з рису з додаванням морепродуктів, курки або овочів. З цього простим рецептом можна готувати різні варіанти, змінюючи інгредієнти на свій смак.
інгредієнти
порції:
-
+
- очищені креветки 170 г
- Рис басматі 150 г
- ріпчаста цибуля 1 шт
- часник 2 зубчики
- червоний болгарський перець 1 шт
- Лимон 1 шт
- Петрушка 2 гілочки
- Кубик овочевого бульйону 1 шт
- Майонез 1 столова ложка
- Томатна паста ½ столової ложки
- копчена паприка 2 чайні ложки
- мелена куркума 1 чайна ложка
- цукор 1 щіпка
- оливкова олія для смаження
- чорний мелений перець за смаком
на порцію
калорії:
453
ккал
білки:
20
г
жири:
13
г
вуглеводи:
64
г
кроки
-
часник очистіть і натріть на тертці або видавіть через прес. З перцю видаліть насіння і наріжте його тонкими смужками. Лук почистіть і наріжте тонкими півкільцями.
-
на середній вогонь поставте велику глибоку сковороду з антипригарним покриттям, збризніть оливковою олією. Викладіть в розігріте масло подрібнені цибулю, часник і перець, додайте дрібку цукру. Млоїте 8-10 хвилин до м'якості і аромату.
-
потім всипте куркуму, паприку, додайте томатну пасту. При необхідності додайте трохи оливкової олії. Всипте рис, ретельно все перемішайте.
-
додайте 350 мл холодної води і доведіть до кипіння на сильному вогні. Як тільки вода закипить, додайте кубик овочевого бульйону і зменшіть вогонь до слабкого. Готуйте під кришкою 10 хвилин.
-
через 10 хвилин додайте в сковороду очищені креветки, тушкуйте ще 5-6 хвилин до готовності рису і креветок.
-
Лимон наріжте на четвертинки. У мисці змішайте майонез з соком однієї лимонної часточки. Петрушку зі стеблами подрібніть ножем.
-
зніміть сковороду з вогню, вичавіть в рис з креветками сік четвертинки лимона, додайте половину петрушки, перемішайте і щедро поперчіть.
-
Перед подачею полийте паелью лимонно-майонезним соусом, прикрасьте залишилася петрушкою і часточкою лимона.
вибір і заміна інгредієнтів
замість рису басматі використовуйте будь-який довгозерний . Для більш легкого варіанту соусу замініть майонез на нежирну сметану або натуральний йогурт. А томатну пасту можна замінити на кетчуп.