Як приготувати суп чупе
продукти
Креветки королівські — 250 грам
кіноа — 200 грам
Банан — 1 великий
Цибуля ріпчаста — половинка
болгарський перець — половинка
Коріандр сушений — 0,5 столової ложки
арахіс смажений — 2 столові ложки
Молоко — 4 столові ложки
Вода — 2 склянки
кмин мелений — 1/2 чайної ложки
рослинна олія — 2 столових ложки
сіль кухонна — 1/2 чайної ложки
Як варити суп чупе
1. Креветки розморозити і очистити.
2. Панцирі креветок скласти в каструлю, залити водою, варити 15 хвилин.
3. Подрібнити панцирі креветок в блендері.
4. Віджати отриману масу через дрібне сито, отриману рідину зберегти.
5. Креветки очистити від панцирів і чорних прожилок.
6. Лук очистити, промити, порізати дрібними шматочками.
7. Перець вимити, очистити від насіння, порізати соломкою.
8. У каструлю вилити рослинне масло, нагріти на невеликому вогні.
9. Додати в масло цибулю, перець і коріандр.
10. Очистити і вимити юку, видалити серцевину.
11. Порізати юку кубиками стороною 3 сантиметри.
12. Додати підготовлену юку до зажарки, підсмажити протягом 3 хвилин.
13. Додати відвар, отриманий з панцирів креветок, варити 10 хвилин.
14. Молоко і арахіс збити за допомогою блендера.
15. Банани очистити, порізати тонкими кружечками.
16. Додати в суп арахісову суміш, сіль, м'ясо креветок і банани.
17. Варити суп чупе 15 хвилин.
подавати суп чупе гарячим.
Фкуснофакти
— Батьківщина супу чупе — Перу, де багато морепродуктів. Також суп поширений в Болівії і Перу.
— Для традиційного супу Чупе використовують раків (можна замінити більш доступними креветками).
— для приготування супу Чупе можна використовувати курячий бульйон , тоді суп буде більш наваристим.
— рідкісну для Україні юку (інша назва — маніок їстівний) можна купити в корейських магазинах або ж замінити картоплею, бажано солодких сортів.
— подають суп Чупе в глибоких мисках або глиняних горщиках.
— для ситності в суп додають кукурудзу , зелений горошок , рис і/або кіноа , додаючи за 20 хвилин до кінця приготування.
подивіться ще супи , як їх готувати і час варіння!