Як варити гарячий шоколад як в кав'ярнях
продукти
Молоко — 50 мілілітрів
Шоколад — 200 грам
Як варити гарячий шоколад
1. Закип'ятити велику каструлю з водою, поставити зверху ще одну каструлю трохи менше за обсягом, щоб могла в неї поміститися, і влити 50 мілілітрів молока.
2. Нагріти молоко до 50 градусів, зменшити вогонь до слабкого і поступово опустити в каструлю дві розламаних на шматочки плитки шоколаду (по 100 грам).
3. Повільно розплавити шоколад до однорідної консистенції на водяній бані. У процесі приготування потрібно постійно помішувати шоколадну масу дерев'яною лопаткою або лопаткою з силікону і ні в якому разі не допускати його закипання.
4. Як тільки шоколад повністю розтане, прибрати каструлю з вогню і відразу ж розлити по чашках. Смак напою виходить дуже насичений і терпкий, тому подавати до столу рекомендується зі склянкою прохолодної кип'яченої води.
Фкуснофакти
— для приготування підійде як спеціальний кулінарний шоколад, так і темний, гіркий, молочний. Головне, щоб він був твердої структури — не пористий — і володів високими смаковими якостями (без ГМО, консервантів і ароматизаторів). Від процентного співвідношення какао-бобів в плитці буде залежати терпкість майбутнього напою.
— у процесі варіння необхідно уважно стежити за тим, щоб в шоколад також не потрапила випадковим чином вода, інакше він миттєво згорнеться, і його просто доведеться викинути.
— для додання шоколаду особливої густоти в процесі приготування можна додати в напій крохмаль, яєчний жовток або сметану. Для цього як тільки шоколад розтане, долити на кожну 100 грамову плитку 3 склянки води, акуратно додати жовток або 1 столову ложку крохмалю і заважати поки маса не загусне. Або, перед подачею до столу додати в кожну склянку з шоколадом по столовій ложці сметани, цукор за смаком і перемішати. Важливо, що крохмаль при додаванні повинен бути просіяним, щоб легше розчинилося.
— за бажанням можна прикрасити шоколад корицею, фруктами або мускатним горіхом. Також цей десерт добре поєднується з ваніллю, кардамоном, гострим перцем і імбиром.