Як варити суп з пшона з куркою
продукти
куряча гомілка — 1 штука
картопля — 5 штук
пшоно — 3 столові ложки
морква — 1 невелика
Цибуля ріпчаста — 1 невелика
Зелень — за смаком
сіль — за смаком
підготовка продуктів
1. Очистити половину моркви, цибулини і 5 картоплин і промити під проточною водою.
2. Картоплю нарізати на кубики.
3. Моркву натерти на середній терці.
4. Цибулю дрібно нарубати.
5. Промити під водою зелень і дрібно її нарубати.
6. Промити 3 столові ложки пшона.
Як варити пшоняний суп з куркою
1. Відварити одну курячу гомілку в окремій каструлі.
2. Гомілку вийняти і відокремити м'ясо від кісток.
3. М'ясо нарізати на шматочки.
4. Поставити каструлю для супу на максимальний вогонь і налити води.
5. Викласти в воду картоплю, моркву, цибулю і дочекатися закипання води.
6. Коли вода закипить, вогонь зменшити до середнього.
7. Коли картопля в супі звариться, додати в суп 3 столові ложки пшона, шматочки курячої гомілки і посолити.
8. За 5 хвилин до закінчення приготування викласти в суп нарубану зелень.
подивіться ще супи , як їх готувати і час варіння!
пшоняний суп як у бабусі
пшоняний суп — пісний або з куркою — іноді називають бабусиним. Секрет назви« бабусиної пшоняного супу » може бути незрозумілий тим, кого бабуся-то таким супом і не пригощала. Чому ж тоді блюдо так називається? Вся справа в тому, що пшоно як одна з найдешевших круп нерідко використовувалося в роки ВВВ, та й після, адже економіка була зруйнована, а їжі буквально не вистачало. З пшона готували різні страви, в тому числі і супи, собівартість яких буквально наближалася до нуля. Це одна з причин, чому суп називається« бабусиним » — адже готували його якраз наші бабусі або прабабусі.
також існує й інше пояснення. Зараз з пшона готують хіба що молочну кашу. У багатьох крупа асоціюється з тим, що нею годують домашню птицю, наприклад, курчат. Через приналежність пшона до« ретро-стилю » страви з нього теж нерідко називають бабусиними. Адже сьогодні кулінарна мода практично виключила пшоно зі списку регулярно використовуваних продуктів.