⏰ скільки варити птітім-рецепт, правила варіння, точний час, в яку воду класти і що зробити, щоб не злиплися

Скільки варити птітім?

20:00
Птітім викласти в каструлю, залити вдвічі більшою кількістю окропу, посолити, варити 15-20 хвилин, накривши кришкою, на тихому вогні. При варінні кожні 5 хвилин помішувати птітім.

Птітім буквами або зірочками варити трохи менше: 10-15 хвилин в залежності від товщини макаронів.

як варити птітім

знадобляться — птітім, вода, сіль, масло за смаком 1. Птітім викласти в каструлю, залити вдвічі більшою кількістю окропу: на кожні 50 грам крупи взяти 100 мілілітрів води. 2. Поставити каструлю на вогонь, додати сіль і трохи соняшникової олії. 3. Накрити каструлю кришкою, варити 5 хвилин, потім перемішати. 4. Варити ще 15 хвилин, кожні 5 хвилин помішуючи. Дуже важливо не перетримати птітім на вогні, щоб він не пригорів і не став занадто сухим. 5. Відкинути птітім на друшляк. Ваш птітім готовий до вживання!

як смачно готувати птітім

при варінні птітім збільшується в об'ємі в 2 рази: він вбирає в себе всю воду і не потребує промиванні. Зручне для варіння властивість птітіма — він не злипається. Оскільки макаронні кульки дуже щільні, при варінні птітім залишається розсипчастим. Птітім можна використовувати в звичайних« макаронних » стравах, а можна додати в суп в якості вермішелі. Птітім — це дуже схожі на крупу макаронні вироби. Через це властивості птітім часто називають« ізраїльським кускусом », і невипадково, адже кускус так само, як і птітім, виробляють з пшеничних продуктів з тією лише відмінністю, що кускус готують з манної крупи, а птітім — з борошна. Історично птітім родом з Ізраїлю. В середині минулого століття після репартації євреїв влада прийняла рішення придумати і виробляти продукт, який замінить звичні рис і кускус, що стали в той час недоступними. Спочатку птітім виробляли в формі рисинок, а потім більш підійшла макаронів форма кульок. В даний час птітім виробляють в найрізноманітніших формах — від зірочок до букв. Особливості птітіма, що відрізняють його від інших макаронів — дрібна розсип, відносно щільна структура і при цьому в складі тільки вода і борошно з твердих сортів пшениці. Враховуйте, що не будь-які дрібні макаронні вироби є птітім: якщо, наприклад, в змісті макаронів є яйце, то це не птітім, а звичайна локшина, і розсипчастою вона не вийде. Калорійність птітіма — 360 ккал/100 грам. Птітім, як і будь-які макарони дуже калорійний, але при правильному приготуванні і помірному споживанні не призведе до надмірної ваги. Вартість птітіма, схожого на кускус — від 60 грн./400 грам. Ціна птітіма у вигляді зірочок і букв — від 30 грн./400 грам (в середньому в Києві на липень 2019 г.)

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?