⏰ скільки варити Великдень-простий рецепт десерту і таймер варіння

Скільки варити паску?

30:00
Залежно від кількості продуктів, заварну паску варити на водяній бані 30-50 хвилин. А звичайну варити не потрібно - досить вкип'ятити, щоб яйця схопилися гарячим. Після варіння паску необхідно настояти в холодильнику для більшого загустіння протягом півдоби. Всього часу на кухні необхідно приділити 1,5 години.

Як варити Великдень

продукти
сир (5-18%) — 1 кілограм
вершкове масло — 100 грам
Сметана (10-15%) — 270 грам
яєчні жовтки — 4 штуки (якщо Яйця Великі — то 3 штуки)
цукор — 4 столових ложки
сухофрукти або цукати для начинки — 100 грам

продукти и инвентарь для пасхи

як варити Великдень
1. Сир віджати від зайвої вологи і двічі пропустити через сито або м'ясорубку.

протёртий творог для пасхи
2. Жовтки відокремити від білків, влити в каструльку.
3. Збити жовтки виделкою або віночком, додати мед і сметану, сир, ретельно перемішати виделкою або пропустити через м'ясорубку — маса повинна бути консистенції талого морозива.

готовая пасха и форма
4. У каструлю великого розміру налити воду і поставити на її дно каструльку з желтковой сумішшю — так виходить водяна баня.
5. Уварювати масу для паски 40-50 хвилин до загустіння, не закриваючи кришкою, на тихому вогні (в каструльці не повинно бути бурління, тільки легкий парок).
6. Коли маса стане щільною, перекласти каструльку з масою в каструльку з крижаною водою, постійно помішуючи саму масу.
7. Вмішати в Паску начинку (будь-які сухофрукти і цукати за смаком).
8. Вистелити пасочницу марлею в 2-3 шари і викласти в неї сирну масу.
9. Великдень поставити в миску, вистелену декількома шарами марлі (щоб зайва волога не накопичувалася в пасці і не робила її мокрою), і накрити невеликим гнітом.

пасха под гнётом
10. Паску повністю остудити і прибрати в холодильник мінімум на 12 годин, регулярно підтираючи утворюється вологу.

готовая пасха

11. Акуратно вийняти паску з пасочніци і видалити марлю, перевернути паску і викласти на святкове блюдо.
пасха на блюде

Фкуснофакти

— для варіння паски необхідно вибирати пріснуватий на смак сир і густу жирну сметану. Краще купувати розсипчастий домашній сир. Пам'ятайте, що Великдень ні в якому разі не повинна мати кислуватий присмак, тому щільний сир для варіння паски годиться тільки в крайньому випадку. Для того, щоб підготувати магазинний сир до варіння паски, необхідно віджати з нього зайву рідину за допомогою преса.

— форми для пасхи можна купити в магазині в великодні свята. Щоб заощадити, можна використовувати зручніше начиння: тертку (найчастіший варіант), пластикові стакани (0,5 літра) з дірочками, або квіткові горщики, або пластикові пляшки. Дірочки вкрай важливі, щоб виходила зайва рідина з Паски. Якщо потурбуватися приготуванням паски заздалегідь, то в магазини перед святом Великодня привозять різноманітні пасочніци — з дерева, картону, силікону і пластика. Але пам'ятайте, що класична пасха завжди витримує гніт

— традиційно пасочницу для паски застеляють марлею, проте від марлі залишається сітка. Щоб сітка була менше видно, марлю змочують водою або замінюють поліетиленом.

— є 2 способи подрібнити сир — крім сита, можна використовувати м'ясорубку, просто пропустивши сир через неї 2-3 рази.

— Великдень можна прикрасити цукатами, волоськими або кедровими горішками, мигдалем. Для м'якості консистенції їх можна дрібно нарубати. Ними можна викласти на пасці традиційне «ХВ». Також для викладання« ХВ » підійдуть кавові зерна, шматочки шоколаду, кольоровий крем, кольорова посипання.

— для додання Великодню десертного смаку в неї додають ванілін, згущене молоко, шоколад, яйця і сухофрукти (інжир, курагу, родзинки, банани).

— цукор в рецепті можна замінити на мед, тоді смак паски буде ще більш ніжним.

— подавати Великдень, розрізаної на шматочки, як торт.

— зберігати Великдень накритою плівкою, 2 дні в холодильнику.

— час настоювання паски в холодильнику може становити до 3 днів. Традиційно Великдень готують у середу-четвер.

— за смаком в Великдень можна додати збиті вершки, вони додадуть Великодню приємний заварний присмак.

— готувати масу для паски краще з запасом, щоб у міру осідання паски в формі можна було домагатися відновлення її обсягу.

— якщо паска вийшла рідкою, витримайте її 1-2 години в холодильнику прямо в каструлі, вона буде більш щільною.

— якщо планується нести Великдень в храм, рекомендується за ніч до свята покласти все паски в морозилку. Тоді навіть при сильному сонці Великдень не постраждає. Більш того, якщо паски приготовлено багато, то можна в міру необхідності діставати з морозилки Великдень, а за її зберігання можна не переживати протягом 1 місяця.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?