Як просто варити конину
1. Конину вимити, видалити великі шматки жиру і жили.
2. Викласти конину в каструлю, залити холодною водою, поставити на середній вогонь.
3. Після закипання знімати утворюється піну — стежити за піною перші 10 хвилин варіння.
4. Накрити каструлю кришкою, варити конину 1,5 години, потім підсолити і продовжити варіння ще півгодини.
5. Перевірити конину на м'якість ножем або виделкою. Якщо м'яка — конина зварена.
як загасити конину
продукти
Конина — півкіло
ріпчаста цибуля — 1 голова
морква — 1 штука
картопля — 5 штук
гірчиця, сіль, приправи — за смаком
приготування тушкованої конини
1. М'ясо конини порізати на невеликі шматочки, посолити, поперчити, додати спецій, перемішати і залишити в холодильнику на 1 годину.
2. Викласти м'ясо, маринад залишити.
3. Обсмажити м'ясо на сильному вогні (на вершковому маслі) 15 хвилин.
4. Загасити картоплю з цибулею і морквою, покласти до м'яса, додати маринад і тушкувати ще 1 годину.
Як варити конину в мінералці
продукти
мінералка газована — 0,5 літра
Конина — півкіло
ріпчаста цибуля — 1 велика голова
морква — 1 велика
сіль і перець — за смаком
як варити конину
1. Мінералку налити в каструлю.
2. Конину помити, зрізати жили, натерти сіллю і перцем, викласти в каструлю з мінералкою, накрити і залишити маринуватися на 2-3 години.
3. Викласти конину з мінералки, налити свіжу проточну воду.
4. Варити конину 1 годину після закипання, знімаючи піну.
5. Додати очищені цибулю і моркву, підсолити.
6. Варити конину ще 30 хвилин, щільно накривши каструлю кришкою і зменшивши вогонь: конина повинна варитися при слабкому бурлінні.
7. Конина зварена — її можна подавати як готову страву, або використовувати в рецептах.
бульйон від варіння конини можна процідити і використовувати для приготування супів або соусів . Наприклад, на основі бульйону конини варять шурпу .
Фкуснофакти
для того, щоб після варіння конина стала м'якою, її рекомендується обробити: видалити жили і прожилки. Також конину можна замаринувати перед варінням: розвести в 1 літрі води 1 столову ложку оцту, розмішати в розчині спеції, кілька подрібнених зубців часнику і трохи солі. Тримати конину в маринаді 2-3 години, накривши кришкою. Ще слід акуратно ставитися до додавання солі: солити конину краще за півгодини до закінчення варіння.
на час варіння і м'якість вареної конини впливає сорт м'яса дорослої тварини: конину другого і третього сорту варити довше на півгодини-годину.
М'ясо зі спини, грудей, попереку, паху, тазостегнової частини варити 2-3 години.
М'ясо шиї і лопаток варити від 2,5 годин.
М'ясо з гомілок і передпліч варити від 4 годин.
стару конину варити від 4 годин.
калорійність вареної конини — 200 ккал/100 грам.