Як варити суп з кабачків з капустою
продукти для супу
на каструлю 5 літрів
Кабачок — 2 штуки
курячий бульйон — 3 літри
картопля — 4 штуки середнього розміру
помідор — 2 штуки
солодкий болгарський перець — 1 штука
Капуста білокачанна — 300 грам
морква — 1 штука
Петрушка — половина пучка
сіль і чорний мелений перець — за смаком
як варити суп з кабачків з капустою
1. Зварити підсолений
курячий бульйон
.
2. Почистити і порізати картоплю кубиками стороною 1 сантиметр, викласти картоплю в киплячий бульйон, варити 5 хвилин.
3. Капусту очистити від поверхневих листя, тонко нашаткувати і додати в бульйон, варити 5 хвилин.
4. Кабачок очистити, порізати кубиками 1 сантиметр, і викласти в бульйон.
5. Морква вимити, очистити і натерти на крупній тертці, викласти в суп, варити 5 хвилин.
6. Помідори обдати окропом, очистити від шкірки, нарізати і викласти в суп.
7. Болгарський перець очистити від плодоніжки і насіння, тонко нашаткувати і викласти в суп.
8. Варити суп 10 хвилин.
9. Досолити і поперчити суп з кабачків з капустою за смаком, варити ще 1 хвилину, потім настояти 5 хвилин.
подивіться
ще супи
, як їх готувати і час варіння!
Фкуснофакти
— для супу з кабачків і капусти найбільш підійдуть молоді кабачки будь-якого сорту і молода білокачанна капуста.
— щоб зробити суп ситніше, можна додати в нього сметану або подрібнений білий хліб. При готуванні супу з кабачків і капусти дітям можна прикрасити суп, виклавши сметаною усміхнений смайлик.
— щоб надати супу острінку, можна додати замість томатів в суп томатну пасту, а болгарський перець перед закладкою в суп обсмажити на середньому вогні 5 хвилин.