⏰ скільки варити сазана-рецепт, нюанси варіння, зручний таймер і способи зварити в каструлі, мультиварці і пароварці

Скільки варити сазана?

25:00
Сазана варити 25 хвилин в підсоленій воді.

Як варити сазана

продукти
Сазан — півкіло
Петрушка — невеликий пучок
морква — 1 штука
ріпчаста цибуля — 1 невелика голова
сіль, чорний мелений перець — за смаком
оцет 9% — 5 столових ложок
вершкове масло — невеликий кубик

як смачно зварити сазана
1. Сазана випатрати, почистити, добре промити зсередини і зовні.
2. Рибу полити оцтом над каструлею, викласти рибу в каструлю і залити її водою так, щоб вода трохи покривала сазана.
3. Моркву і цибулю очистити, зелень промити і обрізати коріння.
3. Додати зелень, цибулю, моркву, лавровий лист, сіль і перець, варити 25 хвилин.

як варити юшку з сазана

продукти
Сазан — 500 грам
картопля — 4 штуки
ріпчаста цибуля — 1 голова
кріп — невеликий пучок
солоні або свіжі помідори — 3 штуки
лавровий лист — 2 листочка

Як варити юшку з сазана
1. У п'ятилітрову каструлю налити воду, викласти кріп, поставити на вогонь.
2. Коли вода закипить, вийняти кріп.
3. Сазана почистити, випатрати і промити, видалити голову і хвіст.
4. Голову і хвіст сазана викласти в каструлю з укропной водою, варити бульйон для юшки протягом 40 хвилин.
5. Лук очистити і дрібно порізати, викласти в суп.
6. Картоплю почистити і порізати кубиками, викласти в суп.
7. Сазана очистити від кісток, розрізати на шматки, помити і викласти в суп.
8. Помідори очистити від шкірки, видалити плодоніжки, нарізати кубиками і викласти в суп.
9. Варити юшку з сазана 20 хвилин. За 2 хвилини до закінчення варіння додати лавровий лист, сіль і перець.

Фкуснофакти

— Сазан — це стайная риба. Мешкає у прісних водоймах на глибині 1,5-2 метрів. Зазвичай зграї сазанів мешкають в глибоких підмоїнах з повільною течією поруч з крутими берегами, серед покладів корчів, заростей очерету і очеретів, поруч з обвалами в воду крутих берегів з деревами.

ловити сазана можна на хробака, ракову шийку, черепашку-перловицю або на рибальські бойли. Можна використовувати в якості насадки Макуха, змішаний з кислою кукурудзою. У насадку додають обсмажені конопляне насіння, злаки, бобові. Сазан бере наживу тільки з дна річки. Сазана ловлять вранці до сходу сонце і ввечері — перед заходом. Іноді на зорі сазани вистрибують з води.

Сезон лову сазана — з травня по вересень. При температурі води нижче 7-10 градусів, риба перестає харчуватися і не клює на наживу.

— Сазан живе в басейнах річки Амур, Азовського, Каспійського, Чорного, Аральського морів, озер Балхаш і Капчагай. Штучно занесений у водойми Центрального і Західного Сибіру, Камчатки, Середньої Азії.

— середній Розмір сазана — 50-70 сантиметрів, вага — 4-6 кілограмів.

Короп — культурна форма сазана, отримана шляхом селекції.

— Короп відрізняється від сазана забарвленням і розміром. Сазан має довге тіло, яке покрите великою темно-жовтою лускою, на спині — синюватий відтінок. Луска коропа світліша, іноді — жовто-зелена. Деякі породи бесчешуйние. Максимальна вага коропа не перевищує 10-12 кілограмів, а сазан може досягати 20-25 кілограмів.

— різні породи коропів виводили шляхом схрещування Амурського сазана з місцевими стадами держрибзаповідників. Новим породам прищеплювали швидке зростання, високу плодючість, в залежності від регіону холодостійкість або теплолюбність.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?