⏰ як варити моховики - скільки варити перед смаженням і до готовності?

Скільки варити моховики?

10:00
Моховики варити 25-30 хвилин в підсоленій воді.

Як варити моховики

знадобляться — гриби моховики, вода, маленький ніж для чищення

1. Гриби добре промити під проточною водою від бруду і сміття. Викласти моховики на рушник, для того щоб злегка обсушити.
2. Для прискорення процесу варіння великі моховики порізати на шматочки, дрібні залишити в початковому вигляді.
3. Перед варінням моховики залити окропом і дати настоятися в ньому протягом 5-10 хвилин.
4. Каструлю з холодною водою поставити на вогонь і довести до кипіння (краще використовувати емальований посуд).
5. У киплячу воду помістити попередньо помиті і порізані гриби, посолити і варити протягом 25-30 хвилин на помірному вогні.
6. Після варіння грибів воду повністю злити. Для цього взяти друшляк і розмістивши його над раковиною, викласти в нього гарячі гриби і почекати 2-3 хвилини, щоб стекли всі надлишки рідини. При необхідності струсити друшляк з грибами кілька разів (обережно, щоб не обпектися). Грибний відвар можна використовувати для приготування соусів.

як варити моховики перед смаженням 1. Гриби почистити і помити, нарізувати.
2. Настояти гриби в окропі 5-10 хвилин.
3. Злити воду, викласти гриби в каструлю, залити свіжою водою і поставити на вогонь.
4. Варити моховики 15 хвилин, злити воду. Після цього можна обсмажувати гриби, відвар підійде для приготування соусів.

Рецепт грибного супу з моховиків

продукти
Моховики — 500 гр.
картопля — 4 середніх картоплини або 3 великих.
Перловка — 2 столові ложки.
ріпчаста цибуля — 1 шт.
Зелень — петрушка, кріп, зелена цибуля, сіль, перець, масло, сметана — за смаком.
як варіант, можна зварити суп з грибів моховиків в м'ясному бульйоні.
вказано кількість інгредієнтів для супу на каструлю 4 літри.

Рецепт приготування супу з моховиків
налити в каструлю 4 літри води, поставити грітися. Моховики почистити, промити і порізати, викласти на розпечену сковороду, политу маслом. Посолити (1 чайна ложка солі) і смажити, помішуючи, 7-10 хвилин. Почистити і порізати цибулю, додати до грибів, обсмажувати ще 3-5 хвилин.
смажені моховики з цибулею перекласти в каструлю з киплячою на невеликому вогні водою, ще раз посолити (1 столова ложка солі).
промити перловку, додати в суп з моховиків. Варити ще 10 хвилин. Картоплю почистити і порізати кубиками стороною 1-1,5 см., додати в суп з моховиків. Варити ще 15 хвилин.
подавати грибний суп з моховиків покладається зі свіжим білим хлібом, зеленою цибулею і сметаною.

ікра з моховиків

продукти
свіжі моховики — 1 кілограм
ріпчаста цибуля — 2 штуки
Майонез — 5 столових ложок
Зелень (петрушка і кріп) — по 3 гілочки
часник — 3 зубчики
рослинна олія — 3 столових ложки

як приготувати ікру з моховиків
1. Гриби промити від сміття і дбайливо очистити від землі.
2. В емальованій каструлі зварити моховики, для цього варити гриби 25 хвилин. Моховики слід закладати в киплячу підсолену воду.
3. Злити всю воду над раковиною за допомогою друшляка. Викласти моховики в тарілку, щоб вони трохи охололи.
4. За допомогою м'ясорубки подрібнити відварені гриби.
5. Покришити дві середні цибулини і обсмажити на олії. Вимкнути плиту, коли цибуля почне зарум'янюватися і набувати золотистий відтінок.
6. З грибами змішати смажену цибулю, покласти майонез (для додання страві меншої калорійності можна використовувати сметану) і посолити.
7. У грибну масу видавити 3 часникових зубчики. Отриману суміш гасити не більше 5 хвилин.

як заготовити ікру з моховиків на зиму
1. Стерилізувати банки, на дно укласти пару зубчиків часнику і 4 гілочки кропу.
2. Готову ікру з моховиків розкласти по стерилізованим банкам і закатати. Дати настоятися не менше тижня.

Фкуснофакти

— при чищенні моховики дуже швидко чорніють, тому, щоб запобігти потемніння грибів потрібно відразу почати готувати. Моховики не почорніють, якщо перед процесом приготування замочити їх в окропі на 5-10 хвилин.

— Моховики — це гриби, дуже приємні на смак , що володіють специфічним фруктовим запахом.

ознаки молодих моховиків . Капелюшки молодих моховиків мають напівкруглу форму, а пори гриба пофарбовані в насичено жовтий колір. В процесі« дорослішання » капелюшок моховика набуває опуклу форму. Зрілі гриби мають круглу подушечковідную капелюшок, діаметр якої досягає 12 сантиметрів, колір пір змінюється на бурий. Моховик, який росте на молодому зеленому моху має коротку щільну ніжку і широку капелюшок, а той, який росте на старому і сухому моху відрізняється високою і тонкою ніжкою з більш витягнутою капелюшком.

— основним відмінністю їстівного моховика від помилкового є наявністю синього кольору на зрізі гриба. Помилковий гриб має набагато менший розмір капелюшки — близько 5 сантиметрів.

— своїм незвичайною назвою моховики зобов'язані місцю зростання. Найчастіше ці гриби можна зустріти на моховитих ділянках дерев, на старих пнях або просто на схилах старих ярів.

— Моховики починають з'являтися в період з травня по вересень. Знайти моховик можна як в листяному лісі, так і в хвойному. Цей гриб не вибагливий у виборі місця зростання і не боїться низьких температур, тому моховик часто зустрічається в північних широтах. Нерідко моховик можна виявити зростаючим на мурашнику або гнилому пні.

— жовто-бурий моховик відрізняється темно-жовтим кольором капелюшки і наявністю щільної бурої ніжки. Зелений моховик володіє оксамитово-зеленої капелюшком і має більш витягнуту форму. Польський гриб, так само є підвидом моховика, відрізняється наявністю темно-коричневої капелюшки і такий же за кольором щільною ніжки.

— Моховики багаті незамінними амінокислотами (позитивний вплив на метаболізм), вітамінами а (синтез білків), D (ріст клітин), РР (нервова система), вітамінами групи В (утворення енергії).

— Середня вартість заморожених моховиків в Києві — від 500 грн./1 кілограм (на червень 2017 року).

— калорійність моховиків становить 18 ккал.

— зберігаються свіжі моховики у відділенні для овочів і фруктів протягом 3 днів.

як маринувати моховики

продукти для маринаду і варіння на кожен літр води — 2 столові ложки солі,
— пів чайної ложки 70% оцту,
— лаврушка — 2 листочка,
— гвоздика — 2 бутона,
— перець горошком — 5 горошин.
— цукор — столова ложка.

приготування маринованих моховиків 1. Моховики перебрати, почистити, помити, додати в емальовану каструлю з підсоленою водою, поставити на сильний вогонь, повністю зварити, помішуючи і видаляючи піну.

2. Додати до моховикам оцет і спеції, варити ще 2 хвилини.

3. Каструлю покрити марлею і залишити в прохолодному місці на 2-3 доби.

4. Потім гриби відкинути на друшляк, промити, викласти в банки, залити свіжопідготовленим маринадом так, щоб маринаду було приблизно 20%, закрутити.

5. Через 2 тижні ваші мариновані моховики готові. :)

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?