⏰ прості рецепти супів з брокколі на будь - який смак-дієтичний, з морепродуктами, з горішками, з сиром, з грибами, м'ясний

Як варити суп з брокколі?

10:00
прості супи з брокколі варити півгодини. Для приготування супу з брокколі з м'ясом знадобиться 2-2,5 години.

дієтичний суп з брокколі

на каструлю 3 літри

Продукти
Капуста брокколі свіжа або заморожена — 1 кілограм
цибуля-порей — 2 стебла
селера — 4 стебла
часник — 3 зубці
картопля — 5 середніх (на півкіло)
морква — 2 штуки
ріпчаста цибуля — 2 голови
лавровий лист — 1 штука
сіль — 1 чайна ложка
перець чорний мелений — 5-7 горошин

Як зробити легкий суп з брокколі
1. 2 голови ріпчастої цибулі очистити, розрізати навпіл, кожну половинку розрізати уздовж на 4-5 частин і потім поперек на 4-5 частин.
2. Морква очистити від шкірки, розрізати на 5 частин.
3. 2 стебла селери тонко накришити.
4. Викласти овочі в каструлю і залити 2 літрами води.
5. Поставити каструлю на вогонь і варити після закипання 40 хвилин на тихому вогні, прикривши кришкою.
6. Брокколі вимити і розділити на суцвіття (якщо брокколі свіжа, необхідно додатково дрібно нарізати стебло, а якщо заморожена — то разморозьте її в мікрохвильовці, це швидше за все).
7. Картоплю очистити від шкірки і нарізати кубиками стороною 1 сантиметр, викласти в каструлю.
8. 2 стебла цибулі-порею дрібно нарубати, додати в суп.
9. 3 зубці часнику очистити і подрібнити за допомогою часникового преса або роздавивши ножем, викласти в суп.
10. Викласти в каструлю з супом лавровий лист, посолити і поперчити суп.
11. Варити суп 20 хвилин, потім видалити лаврушку і подрібнити суп блендером.

щоб зробити суп більш калорійним, можна перед подачею посипати його сухариками з білого хліба, або додати тертий сир.

суп з брокколі з морепродуктами

продукти
на каструлю 3 літри
брокколі — 1 кілограм
вершкове масло — невеликий кубик (10 грам)
Креветки — півкіло не очищених або 200 грам очищених
помідори — 2 штуки
ріпчаста цибуля — 2 готові
морква — 2 штуки
часник — 3 зубці
лимонний сік — 1 столова ложка
мускатний горіх в порошку — 1 чайна ложка з гіркою
Петрушка — половина пучка
вершки 20% — 200 мілілітрів
чорний перець горошком — 5-7 штук
Розмарин — 2 гілочки сіль — за смаком

як варити суп з брокколі з морепродуктами
1. 1 морква і 1 цибулину очистити, викласти в каструлю, залити 2 літрами води і поставити на вогонь.
2. Помідори вимити, вирізати плодоніжки, кожен помідор обдати окропом і очистити від шкірки; крупно нарізати.
3. 1 зубець часнику очистити від шкірки і додати в бульйон.
4. Розмарин помити і обсушити, нарізувати і додати в бульйон.
5. Додати сіль і перець, варити бульйон після закипання 1 годину.
6. Процідити бульйон в іншу каструлю.
7. Капусту брокколі розділити на суцвіття, стебла нарізати кубиками.
8. Решта цибулю і моркву очистити, моркву потерти на крупній тертці, цибулю — дрібно нарубати.
9. Розігріти сковорідку, викласти і розтопити вершкове масло, обсмажити цибулю разом з морквою, смажити 5 хвилин на середньому вогні без кришки.
10. Очистити і дрібно нарубати 2 залишилися зубці часнику, додати до цибулі і моркви, смажити 3 хвилини.
11. Викласти зажарку в бульйон, додати капусту брокколі, варити 10 хвилин після закипання.
12. (При бажанні) подрібнити суп блендером, довести до кипіння, видавити лимонний сік, додати мускатний горіх, досолити за смаком і варити ще 5 хвилин.
13. Креветки відварити окремо.
подавати суп з вершками (на кожну тарілку — передбачити 3-4 столових ложок вершків). При подачі в середину кожної тарілки викласти по 5-7 креветок.

суп з брокколі з кедровими горішками

продукти
на каструлю 3 літри
Капуста брокколі свіжа або заморожена — 1 кілограм
кедрові горішки — півсклянки
овочевий бульйон — 2 літри
ріпчаста цибуля — 1 голова
часник — 3 зубчики
кріп — 1 пучок
Сметана — 1 баночка 100 грам
сіль і перець — за смаком
оливкова олія — 2 столових ложки

як варити суп з брокколі з кедровими горішками
1. Часник і цибулю очистити від шкірки, дрібно нарубати.
2. Розігріти сковорідку, налити оливкову олію, викласти часник.
3. Смажити часник 1 хвилину на тихому вогні, додати цибулю і смажити все разом 5 хвилин на середньому вогні без кришки.
4. Чи не міцний овочевий бульйон влити в каструлю і поставити на середній вогонь, після закипання вогонь зменшити.
5. Додати капусту брокколі, варити 15 хвилин після закипання.
6. Додати обсмажені цибулю і часник, варити суп ще 10 хвилин.
7. На тій же сковорідці, де смажилися цибулю і часник, обсмажити кедрові горішки протягом 5 хвилин на середньому вогні, помішуючи.
8. Викласти горішки в суп, проварити пару хвилин і (за бажанням) подрібнити суп за допомогою блендера.

— при подачі супу з брокколі, в центр кожної порції викласти сметану і цілий кедровий горішок, а також посипати суп рубаним кропом.
— кедрові горішки можна замінити фісташками, в цьому випадку з обережністю соліть суп.
— смачно подавати суп з брокколі з горішками, виклавши в кожну порцію кілька відварених перепелиних яєць.

подивіться ще супи , як їх готувати і час варіння!

суп з брокколі з сиром

продукти
на каструлю 3,5 літра
яловичина — 300 грам
ріпчаста цибуля — 1 велика голова
морква — 1 штука
картопля — 4 штуки
брокколі — 400 грам
зелений горошок — 1 банка (200 грам)
плавлений сир («Дружба» або «Хохланд») — 200 грам
рослинна олія — 1 невеликий кубик
кріп і петрушка — за смаком
мускатний горіх — 1 столова ложка без гірки
лавровий лист — 1 лист

як варити суп з брокколі з сиром
1. Яловичину вимити, викласти в каструлю, залити 2 літрами води і поставити на вогонь.
2. Посолити бульйон (щоб він був більш насиченим м'ясним смаком), довести до кипіння на великому вогні і після закипання варити бульйон на тихому вогні, постійно знімаючи піну, 1,5 години.
3. Розділити брокколі на суцвіття, вимити і струсити на друшляку.
4. Ріпчасту цибулю і моркву очистити і подрібнити.
5. Розігріти сковорідку, налити рослинне масло, викласти цибулю і смажити його 5 хвилин, помішуючи, потім додати моркву і смажити ще 5 хвилин (на середньому вогні без кришки).
6. Додати 1 ополоник яловичого бульйону, тушкувати під кришкою ще 5 хвилин.
7. З готового бульйону видалити яловичину (вона більше не знадобиться), викласти в бульйон зажарку з цибулі і моркви.
8. Картоплю очистити, нарізати кубиками стороною 2 сантиметри, і викласти в суп.
9. Плавлений сир нарізати дрібними кубиками або натерти на крупній тертці, перемішати до розчинення сиру.
10. Викласти в суп брокколі і всипати консервований горошок.
11. Кріп і петрушку помити, обсушити і дрібно нарубати.
12. Довести суп до кипіння, викласти подрібнену зелень, лавровий лист і мускатний горіх.
13. Прокип'ятити суп 3 хвилини і вимкнути.

суп з брокколі з грибами

продукти
на каструлю 3 літри
Капуста брокколі свіжа або заморожена — 400 грам
печериці свіжі або заморожені (можна замінити вареними лісовими грибами) — 250 грам
вершки 10% — 1 стакан
базилік — 1 пучок (або 1 столова ложка сушеного базиліка)
сіль і перець — за смаком
рослинна олія — 3 столових ложки

як варити суп з брокколі з грибами
1. Печериці вимити, почистити від землі і видалити темні місця.
2. Трохи обсушити помідори, тонко нарізати.
3. Розігріти сковорідку, налити рослинне масло, викласти печериці, обсмажувати 10 хвилин на середньому вогні без кришки, після смаження посолити.
4. Капусту брокколі помити, очистити і викласти в каструлю і залити 2 літрами води.
5. Поставити каструлю з брокколі на вогонь і варити після закипання 10 хвилин.
6. Додати до капусти брокколі обсмажені гриби, досолити і поперчити за смаком, викласти базилік (якщо свіжий — попередньо його вимити, обсушити і нарубати).
7. (За бажанням) подрібнити суп за допомогою блендера, влити вершки і довести до кипіння.

прикрасити суп-пюре з брокколі можна, залишивши кілька смажених грибів для прикраси — при подачі супу, в центр кожної порції викласти по грибочку.

суп з брокколі з м'ясом

продукти
на каструлю 3 літри
Капуста брокколі — 0,9-1 кілограм
Свинина (без кістки) — 400 грам
вершки 10% — 150 мілілітрів
картопля — 3 штуки
ріпчаста цибуля — 1 велика голова
кріп і петрушка — по половині пучка
вершкове масло — невеликий кубик (50 грам)
сіль і перець — за смаком
соєвий соус — 2 столових ложки
лимонний сік — від половинки лимона

як варити суп з брокколі з м'ясом
1. Свинину розморозити, помити і викласти в каструлю.
2. Залити свинину 2 літрами води, поставити на вогонь, посолити і поперчити, варити 1 годину.
3. Картоплю почистити і нарізати кубиками стороною 2 сантиметри, додати до м'яса.
4. Викласти в суп брокколі, залити водою і варити 20 хвилин після закипання.
5. Поки варяться головні овочі, приготувати зажарку: цибулю очистити від лушпиння, дрібно нарубати і обсмажити на вершковому маслі протягом 5 хвилин на середньому вогні без кришки.
6. Влити в сковорідку з цибулею вершки, розігріти, не даючи закипіти — і перекласти суміш в суп.
7. Додати сіль і перець за смаком.

у кожну тарілку супу з брокколі за бажанням додати 1-2 столових ложки соєвого соусу.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?