Суп Том Кха Кунг готувати півгодини.
Як варити тому Кха Кунг
продукти
Кокосове молоко — 1 літр
Креветки (великі) — півкіло
Помідори — 2 штуки
Імбир — 1 невеликий корінець
Гриби шиітаке — 10 штук грам
Лемонграсс — 3-4 сушених черешка
Перець чилі — 2 штуки
Вершкове масло — 100 грам
Як варити суп Том Кха Кунг
1. Зварити креветки і викласти в друшляк для охолодження.
2. Помідори обдати окропом, очистити від шкірки, видалити плодоніжки і дрібно нарубати.
3. Шиітаке помити, очистити, обсушити і тонко нарізувати.
4. Імбир очистити і натерти на дрібній тертці.
5. Перець помити і нарубати кільцями, при цьому дотримуватися обережності, щоб не обпекти перцем руки.
6. Товстостінну каструлю поставити на тихий вогонь, викласти і розтопити вершкове масло.
7. Викласти на сковорідку перець, імбир і лемонграс, обсмажувати пару хвилин; потім лемонграс видалити.
8. Викласти в каструлю гриби шиітаке, через 2 хвилини — нарізані помідори; смажити 3 хвилини.
9. Влити в каструлю кокосове молоко, дочекатися закипання.
10. Поки суп закипає, Очистити креветки.
11. Як тільки тому Кха Кунг подав перші ознаки закипання, викласти креветки.
12. Нагріти суп до закипання і вимкнути.
Фкуснофакти
— Том Кха Кунг — це тайський гострий суп. Обов'язкові продукти тому Кха Кунга — великі креветки, гриби (шиітаке або печериці), томати, галангал або імбир, лемонграсс.
— тому Кха Кунг, в порівнянні з російськими супами, дуже легкий (практично дієтичний) і не такий наваристий суп. Щоб зробити смак тому Кха Кунга більш яскравим, а консистенцію супу більш ситної, додають такі продукти: курячий бульйон, соєвий соус, цукор, лимонний або лаймовий сік, цедру лайма, рибний соус, кабачки, цибулю і моркву.
— при варінні тому Кха Кунга, необхідно уважно стежити, щоб бульйон на основі кокосового молока не кипів, інакше молоко може згорнутися і суп втратить свою ніжну консистенцію.
— Перед подачею супу тому Кха Кунг, необхідно подбати про те, щоб видалити лемонграсс — його вживають тільки для аромату, в їжу він не годиться. Лемонграсс досить проблематично знайти в звичайних супермаркетах. Його слід шукати або в тайських магазинах, або на ринках в крамницях спецій.
— кокосове молоко продається практично в будь-якому магазині з відділом тайських продуктів. А ось концентровані супи Tom Kha навряд чи додадуть супу оригінальний смак.
— подавати тому Кха Кунг з рисом, соєвим соусом, нарізаною в суп свіжою кінзою.
подивіться ще супи , як їх готувати і час варіння!