скільки варити телятину?
як смачно зварити телятину
 продукти
 
Телятина — півкіло
 
Ріпчасту цибулю — 2 голови
 
Морква — 1 штука
 
Лавровий лист — 2 листочка
 
Вершкове масло — кубик 100 грам
 
Перець чорний мелений — 1 чайна ложка
 
Сіль — 1 чайна ложка
 як смачно варити телятину
 
1. Телятину промити, нарізати великими кубиками стороною 3 сантиметри.
 
2. Викласти телятину в каструлю і залити водою з запасом 2 сантиметри.
 
3. Поставити каструлю на середній вогонь, після закипання вогонь зменшити.
 
4. Додати лаврушку, сіль і перець.
 
5. Накрити каструлю кришкою, варити телятину 1,5 години, вода повинна повністю зникнути з каструлі.
 
6. Додати до вареної телятини вершкове масло, цибулю, терту моркву і тушкувати 20 хвилин.
 
7. В кінці варіння додати чорний мелений перець і досолити блюдо за смаком.
Фкуснофакти
— вартість телятини — 300-450 грн.за кілограм (в середньому в Києві на червень 2020-2021 року).
— калорійність відвареної телятини — 90 ккал/100 грам вареної телятини.
— При вибір телятини враховувати, що колір м'яса повинен бути рожево-червоний, шматки телятини не можуть бути великими, м'ясо повинно бути зернистим, сухим на вигляд. Жир повинен бути білим, сік м'яса — прозорий, сухожиль може бути дуже мало. М'ясо не повинно бути липким або надмірно зволоженим.
Рецепт телятини по-ірландськи
 продукти
 
Телятина — 1 кілограм
 
Лук — 1 голова
 
Цибуля-порей — 1 голова
 
Селера — 3-5 стебел
 
Морква — 1 велика
 
Картопля — півкіло
 
Капуста — півкіло
 
Вершкове масло — 2-3 столові ложки
 
Перець і сіль за смаком.
 Рецепт телятини по-ірландськи
 
1. Телятину промити, нарізати кубиками приблизно 3-4 см, бланшувати (зварити), натерти сіллю і перцем.
 
2. Ріпчасту цибулю, цибулю-порей і селеру обсмажити до золотистого кольору, в ту ж сковорідку додати м'ясо.
 
3. Залити в сковороду бульйону від бланшування м'яса до верху, додати дрібно порізані капусту і картоплю. Гасити 25-30 хвилин.

