Телятину потрібно варити 1 година . Через 40 хвилин після закипання змінити воду і варити ще 20 хвилин .
Сколько варить телячий язык?

як смачно зварити телятину

продукти
Телятина — півкіло
Ріпчасту цибулю — 2 голови
Морква — 1 штука
Лавровий лист — 2 листочка
Вершкове масло — кубик 100 грам
Перець чорний мелений — 1 чайна ложка
Сіль — 1 чайна ложка

як смачно варити телятину
1. Телятину промити, нарізати великими кубиками стороною 3 сантиметри.
2. Викласти телятину в каструлю і залити водою з запасом 2 сантиметри.
3. Поставити каструлю на середній вогонь, після закипання вогонь зменшити.
4. Додати лаврушку, сіль і перець.
5. Накрити каструлю кришкою, варити телятину 1,5 години, вода повинна повністю зникнути з каструлі.
6. Додати до вареної телятини вершкове масло, цибулю, терту моркву і тушкувати 20 хвилин.
7. В кінці варіння додати чорний мелений перець і досолити блюдо за смаком.

Фкуснофакти

вартість телятини — 300-450 грн.за кілограм (в середньому в Києві на червень 2020-2021 року).

калорійність відвареної телятини — 90 ккал/100 грам вареної телятини.

— При вибір телятини враховувати, що колір м'яса повинен бути рожево-червоний, шматки телятини не можуть бути великими, м'ясо повинно бути зернистим, сухим на вигляд. Жир повинен бути білим, сік м'яса — прозорий, сухожиль може бути дуже мало. М'ясо не повинно бути липким або надмірно зволоженим.

Рецепт телятини по-ірландськи

продукти
Телятина — 1 кілограм
Лук — 1 голова
Цибуля-порей — 1 голова
Селера — 3-5 стебел
Морква — 1 велика
Картопля — півкіло
Капуста — півкіло
Вершкове масло — 2-3 столові ложки
Перець і сіль за смаком.

Рецепт телятини по-ірландськи
1. Телятину промити, нарізати кубиками приблизно 3-4 см, бланшувати (зварити), натерти сіллю і перцем.
2. Ріпчасту цибулю, цибулю-порей і селеру обсмажити до золотистого кольору, в ту ж сковорідку додати м'ясо.
3. Залити в сковороду бульйону від бланшування м'яса до верху, додати дрібно порізані капусту і картоплю. Гасити 25-30 хвилин.