⏰ скільки варити нутеллу-простий рецепт десерту і таймер варіння

Скільки варити нутеллу?

15:00
У каструлю всипати 4 склянки цукру, 2 столових ложки борошна і 3 столові ложки какао. Поступово вливаючи молоко, замішати суміш до однорідної консистенції. Дрібно порубати горіхи. Поставити каструлю на тихий вогонь. Постійно помішуючи, довести суміш до тихого кипіння. Всипати подрібнені горіхи і сіль, покласти 125 грам вершкового масла і продовжувати варити, помішуючи. Варити нутеллу 15 хвилин до загустіння.

Як варити нутеллу

продукти
Молоко 2,5% — 2 склянки
цукор — 4 склянки
волоські, лісові горіхи, мигдаль або арахіс — 2 столові ложки
пшеничне борошно — 2 столові ложки з невеликою гіркою
Какао-порошок — 3 столові ложки
вершкове масло — 125 грам
сіль — половина чайної ложки

Як варити
1. У каструлю всипати цукор, борошно і какао.
2. Поступово вливаючи молоко, перемішувати суміш до однорідного стану з повною відсутністю грудочок.
3. Горіхи розтерти в блендері або дрібно порубати (можна також подрібнити за допомогою молотка через поліетилен).
4. Поставити каструлю з сумішшю на тихий вогонь.
5. Довести суміш до тихого кипіння, постійно помішуючи.
6. Всипати подрібнені горіхи і сіль, покласти масло і продовжити варити, помішуючи.
7. Варити нутеллу 15 хвилин до загустіння.

Фкуснофакти

зберігати нутеллу в холодильнику в закритій банці протягом 6-7 днів.

подають нутеллу на хлібі, млинцях, печиво, використовують в тортах, тістечках, рулетах.

при варінні в нутеллу можна додати 1 збите куряче яйце.

для густоти, остигнула нутеллу можна збити міксером.

для додаткової густоти, можна додати при варінні нутелли чайну ложку крохмалю.

ідеальна густота нутелли — консистенції сметани/томатного соусу.

замість частини какао, можна використовувати плитковий шоколад або згущене молоко.

Нутеллу після варіння і охолодження подають через добу, настояної в холодильнику.

Якщо в нутелле використовується мигдаль — його необхідно почистити.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?