Як варити нутеллу
продукти
Молоко 2,5% — 2 склянки
цукор — 4 склянки
волоські, лісові горіхи, мигдаль або арахіс — 2 столові ложки
пшеничне борошно — 2 столові ложки з невеликою гіркою
Какао-порошок — 3 столові ложки
вершкове масло — 125 грам
сіль — половина чайної ложки
Як варити
1. У каструлю всипати цукор, борошно і какао.
2. Поступово вливаючи молоко, перемішувати суміш до однорідного стану з повною відсутністю грудочок.
3. Горіхи розтерти в блендері або дрібно порубати (можна також подрібнити за допомогою молотка через поліетилен).
4. Поставити каструлю з сумішшю на тихий вогонь.
5. Довести суміш до тихого кипіння, постійно помішуючи.
6. Всипати подрібнені горіхи і сіль, покласти масло і продовжити варити, помішуючи.
7. Варити нутеллу 15 хвилин до загустіння.
Фкуснофакти
зберігати нутеллу в холодильнику в закритій банці протягом 6-7 днів.
подають нутеллу на хлібі, млинцях, печиво, використовують в тортах, тістечках, рулетах.
при варінні в нутеллу можна додати 1 збите куряче яйце.
для густоти, остигнула нутеллу можна збити міксером.
для додаткової густоти, можна додати при варінні нутелли чайну ложку крохмалю.
ідеальна густота нутелли — консистенції сметани/томатного соусу.
замість частини какао, можна використовувати плитковий шоколад або згущене молоко.
Нутеллу після варіння і охолодження подають через добу, настояної в холодильнику.
Якщо в нутелле використовується мигдаль — його необхідно почистити.