⏰ як варити суп з рубців. Як приготувати суп з яловичих шлунків.

Скільки варити суп з рубців?

10:00
для приготування супу з рубців знадобиться 5-6 годин, з них на кухні необхідно провести 1 годину.

Як варити фляки (суп з рубців)

Продукти
на каструлю 5 літрів
неочищений яловичий рубець — 400-500 грам
яловичі кістки — 300 грам
сир — 100 грам
морква — 2 середні штуки
селера — 200 грам стебел
ріпчаста цибуля — 2 середні голови
сушений мелений імбир — щіпка
сушений майоран — щіпка
мускатний горіх — щіпка
вершкове масло — 20 грам
борошно — 30 грам
сіль — пів чайної ложки
перець — за смаком

Як зварити фляки
1. Яловичі кістки помити.
2. Покласти кістки в каструлю, залити великою кількістю води — приблизно 4 літри.
3. Помістити каструлю з кісточками на середній вогонь, дати закипіти, варити 30 хвилин.
4. Яловичий рубець помити.
5. Гострим ножем надрізати ворсисту частину яловичого рубця, руками відокремити ворсисту частину від м'язової.
6. М'язову частину рубця повторно помити.
7. В окрему каструлю налити 1-1, 5 літра води, дати закипіти на середньому вогні.
8. Покласти рубець в киплячу воду, поварити 5 хвилин, вийняти з води.
9. Яловичі кістки шумівкою вийняти з бульйону.
10. З каструлі з бульйоном, де варилися яловичі кістки, відлити в миску половину бульйону.
11. У каструлю з бульйоном, що залишився покласти рубець, зменшити вогонь до тихого, варити 3,5 години під кришкою.
12. Цибулю, селеру, моркву помити, почистити, розділити на дві частини.
13. Одну частину овочів залишити цілими, другу нарізати: цибулю нарізати дрібними кубиками, селера півкільцями товщиною 0,5 сантиметра, морква — смужками довжиною 3 сантиметри, шириною — 0,5.
14. У бульйон з рубцем покласти цілі овочі, варити 30 хвилин.
15. У сковороду покласти половину підготовленого вершкового масла, розтопити на середньому вогні.
16. Обсмажити на вершковому маслі нарізані цибулю, селеру, моркву.
17. З бульйону вийняти яловичий рубець, дати трохи охолонути.
18. Остиглий рубець нарізати смужками довільної довжини і ширини, щоб було зручно їсти.
19. В окрему каструлю покласти вершкове масло, розігріти на середньому вогні.
20. Посмажити на вершковому маслі борошно за 3 хвилини, помішуючи.
21. Влити в каструлю з борошном відлитий раніше яловичий бульйон.
22. Покласти в бульйон обсмажені овочі, нарізаний рубець, сіль, мускатний горіх, перець, перешкодити, дати закипіти, поварити 3 хвилини.
23. Сир дрібно натерти.
24. Розлити по тарілках, зверху посипати меленим імбиром, майораном, тертим сиром.

Фкуснофакти

— Фляки — це Польський суп з рубців, тобто шлунків. Як правило, в супі використовуються яловичі, свинячі або телячі рубці. Телячі шлунки підходять для дієтичного варіанту супу.

— Суп з рубців дуже популярна страва, оскільки шлунки, як правило, досить недорого коштують.

— Суп з рубців компліментарно описаний в романі Булгакова «Майстер і Маргарита» як суп, від замовлення якого практично неможливо відмовитися.

— у супі з рубців важливо, щоб готову страву не віддавало специфічним запахом. Щоб його позбутися, рекомендується рубці замочити в холодній воді на 12-20 годин і потім промити. Якщо це не допомогло, рекомендується закип'ятити воду з шлунками і потім поміняти воду, або замочити шлунки.

— у Києві і великих містах України знайти яловичі шлунки практично неможливо. Для того, щоб приготувати суп, потрібно пошукати в інтернеті спеціальні лавки або шукати на м'ясних ринках.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?