Як варити хінкалі
на пару виходять найсмачніші і корисні хінкалі, оскільки всі соки залишаються в начинці. До того ж, блюдо готується при мінімальному температурному втручанні. В крайньому випадку можна зварити над каструлею з киплячою водою або просто в воді.
після того, як хінкалі зварені, необхідно змастити їх маслом, щоб вони не злиплися при подачі.
Хінкалі варять на один прийом їжі, оскільки вони не мають бульйону і тому практично не піддаються зберіганню. Якщо все-таки необхідно зберегти парові хінкалі, викладіть їх на тарілку, змащену маслом, і затягніть харчовою плівкою, щоб вони не підсохли. Так хінкалі можуть зберігатися в холодильнику 1 день.
Як варити хінкалі в пароварці
1. У ємність пароварки налити необхідну кількість води.
2. На нижній ярус нещільно один до одного викласти хінкалі і включити пароварку, виставивши таймер на 30 хвилин.
як варити хінкалі в мультиварці на пару
1. Налити в чашу півлітра води.
2. Змастити паровий контейнер вершковим маслом і викласти хінкалі, залишаючи відстань між ними.
3. Включити режим « Варка на пару» на 30 хвилин.
Як варити хінкалі в мантоварке
1. Змастити дно мантоварки маслом і скласти туди Хінкалі на відстані не менше одного сантиметра один від одного.
2. Опустити пристосування в каструлю над киплячою водою і варити 30 хвилин.
Варка хінкалі в воді
Як варити в каструлі
1. Закип'ятити воду на сильному вогні і посолити її.
2. За однією штучці опускати хінкалі в киплячу воду.
3. Під час варіння акуратно їх помішувати.
4. Після того, як всі хінкалі спливуть, варити 10 хвилин.
5. Якщо використовується рубане м'ясо, то варити не менше 15 хвилин після спливання.
як варити хінкалі в мікрохвильовці
1. Викласти 8-10 хінкалі в глибоку тарілку і налити склянку води.
2. Посолити, вкласти лавровий лист і закрити спеціальною кришкою або тарілкою.
3. Включаємо мікрохвильовку при потужності 800 ват на 10-15 хвилин.
пара порад
Хінкалі — ця страва грузинської кухні, аналог російських пельменів, тільки більше і, як правило, з рубаним м'ясом. Іноді готують хінкалі з сиром або грибами. Тісто для хінкалі має бути щільним і еластичним, щоб уникнути витікання соку, тому при вивченні складу продукту перевірте, щоб хінкалі були зроблені тільки з борошна вищого сорту і без додавання в тісто яєць.
щоб при варінні хінкалі не злиплися, після того, їх при витягуванні з води обливають холодною кип'яченою водою, щоб повністю припинити процес кипіння в начинці. Тепер хінкалі, навіть якщо їх викласти на тарілку один на одного, не пристануть один до одного.
подають хінкалі з вершковим маслом і чорним перцем грубого помелу; соусом сацебелі, ткемалі або кизиловим соусом. Їдять хінкалі руками, тримаючись за хвостик. Якщо хвостик хінкалі жорсткий, його не вживають в їжу, а відкладають на край тарілки.
Як зробити хінкалі вдома
продукти для хінкалі
яловичина — 400 грам
Баранина — 400 грам
часник — 3 зубці
Лук — 1 середня голова
кінза — половина пучка
Петрушка — половина пучка
М'ясний бульйон або вода в фарш — 100-150 мілілітрів
М'ята — 1 гілочка
чорний перець, зіра, коріандр — по половині чайної ложки
Сіль для фаршу — 1 чайна ложка з гіркою
борошно — половина кілограма
яйця — 1 штука
Молоко — 150 мілілітрів
соняшникова олія — 25 мілілітрів
Сіль для тіста — 1 чайна ложка
як приготувати хінкалі
борошно всипати в миску, розбити до неї куряче яйце, 1 чайну ложку солі, влити молоко і масло. Добре замісити тісто. Правильне тісто для хінкалі — щільне, однорідне, еластичне. Скачати тісто в кулю, накрити і залишити на півгодини.
М'ясо яловичини і баранини порубати на дрібні шматочки. Ріпчасту цибулю почистити, вимити і дрібно порізати. Часник очистити і дрібно нарубати. М'яту, кінзу і петрушку помити, обсушити і дрібно нарізувати. Додати цибулю, часник, зелень і приправи до рубаного м'яса, добре перемішати, залишити маринуватися на 20 хвилин. Потім влити у фарш холодний м'ясний бульйон або воду і ще раз добре перемішати.
з тіста сформувати ковбаску, назрізати на кружечки однакової товщини. Кожен гурток тіста розкачати на робочій поверхні за допомогою качалки товщиною в 3-4 міліметри.
у кожен з кружечків викласти трохи фаршу, зліпити хінкалі . Викласти готові до варіння Хінкалі на робочу поверхню, посипану борошном.
у каструлю налити воду, підсолити її і поставити на вогонь. Коли вода закипить, викласти в неї, тримаючи за хвостики, хінкалі . При варінні стежити за тим, щоб хінкалі не злиплися і дуже акуратно помішувати дерев'яною ложкою.
після того, як хінкалі спливуть, варити їх 10-15 хвилин.