⏰ як варити свиняче серце-в яку воду класти, коли солити, скільки варити в каструлі і скороварці

Скільки варити свиняче серце?

30:00
Свиняче серце замочити в холодній воді на 10 хвилин. Зрізати згустки крові і жили, варити цілком 1,5 години . На початку варіння необхідно знімати піну, раз в півгодини міняти воду на свіжий окріп.
шматочки свинячого серця варити 50 хвилин.
в пароварці свиняче серце варити 2 години.

Як варити свиняче серце

продукти
свиняче серце — 500 грам (1 штука)
Вода — 3-4 склянки, плюс ще 3 склянки 250 мілілітра для зміни води
сіль — половина чайної ложки
Лаврушка — 2-3 листа
перець чорний горошком — 5-7 горошин

Підготовка серця до варіння
1. Свиняче серце обполоснути проточною водою. Потім налити в каструлю об'ємом 3-4 літри води, покласти туди серце і залишити на 10 хвилин, щоб пом'якшилися кров'яні згустки. Воду злити.

2. Вирізати судини великого розміру, видалити надлишки жиру. Для прискорення варіння серце можна нарізати на невеликі шматки, але рекомендується варіння цілком для збереження смаку і соковитості.

як варити свиняче серце

1. Серце залити 3-4 склянками води, поставити каструлю на плиту. Довести воду до кипіння, видалити шумівкою утворюється на поверхні пінку, поварити хвилин 10 і змінити воду на свіжий окріп.
2. Щоб серце не пристало до дна або стінок каструлі, на початку варіння його слід 3-4 рази повернути.
3. Варити свиняче серце після закипання ще 30 хвилин, зменшивши нагрів — вода повинна слабо вирувати.
4. Після 30 хвилин знову поміняти воду, додати спеції і варити ще 20-30 хвилин.

5. Додавати сіль слід за 15 хвилин до завершення варіння серця, щоб серце не стало жорстким.
6. Бульйон процідити, каструлю і серце очистити від залишків накипу.

як варити свиняче серце в пароварці
1. Після попередньої підготовки серце необхідно нарізати тонкими брусочками.
2. Помістити його на решітку пароварки в один шар. Налити в пароварку води.
3. Варити свиняче серце в пароварці слід дві години.

швидкий салат зі свинячого серця

продукти
на 2 порції
свиняче серце — 300 грам
морква по-корейськи — 200 грам
цибуля червоний — 1 маленька цибулина
соєвий соус — 1 чайна ложка

Рецепт
1. Зварити серце, порізати тонкими брусочками.
2. Перемішати з морквою по-корейськи.
3. Порубати цибулю тонкими кільцями, додати в салат.
4. Подати салат, прикрасивши крапельками соєвого соусу.

салат з серця з сиром

продукти салату зі свинячим серцем
варене свиняче серце — одне, приблизно 200 грам
морква — 1 дрібна
цибуля ріпчаста — 1 голова
корнішони — 5-6 штук
жменя волоських горіхів
твердий сир — 100 грам
Майонез або сметана для заправки
сіль і перець за смаком

Рецепт
серце нарізати соломкою. Моркву натерти на крупній тертці, цибулю дрібно порізати, — обсмажити. Корнішони нарізати соломкою. Горіхи розколоти на шматочки, сир потерти на тертці. Все перемішати, заправити майонезом. Можна прикрасити гілочкою кропу.

поради щодо варіння

свиняче серце відносно недорогий (від 125 грн за кілограм) субпродукт, але нехай вас не лякає ні його ціна, ні Класифікація «субпродукт». При калорійності, порівнянної з телятиною, свиняче серце дуже корисно в першу чергу для кровоносної системи, має ніжний смак і широке застосування в кулінарії. До речі, при варінні свиняче серце уварюється — залишається приблизно 400-500 грам, як і при покупці.

як правило, свиняче серце варять для салатів — виходять вишукані легкі, але дуже корисні страви, здатні прикрасити будь-який святковий стіл і привести гостей в подив. При цьому свиняче серце в будь-якому салаті буде головним інгредієнтом, тому при варінні серця в салат вкрай важлива м'якість і відсутність різких запахів. Саме тому при варінні змінюють воду. ДО РЕЧІ, води можна накип'ятити заздалегідь, щоб, змінюючи воду, не витрачати час на очікування закипання. Наприклад, можна закип'ятити повний чайник, з якого наливати змінну воду, або закип'ятити окремо каструлю води, в яку перекладати серце в міру необхідності.

щоб заощадити час варіння свинячого серця , після розморожування нарубати його на пластини, але варити найкраще в пароварці, щоб все найсмачніше не виварилося в бульйон.

за півгодини до закінчення варіння можна додати в каструлю цибулю і моркву, коріння за смаком — тоді серце і бульйон придбають овочеві нотки. Враховуйте, що серце особливо «вбирає» від моркви солодкість — не пересластите ваш салат.

щоб свиняче серце не підсихало після варіння, рекомендується його остуджувати і зберігати безпосередньо в бульйоні, в якому воно варилося, не більше 3 днів.

на бульйоні від свинячого серця можна приготувати тушковані овочі і крупи ( рис , гречку ).

Фкуснофакти

варене свиняче серце входить в дієти в якості додаткового лікувального засобу при зниженому гемоглобіні, нервових розладах, захворюваннях нирок і жовчного міхура. Вживання свинячого серця в їжу сприяє ефективному відновленню після важких хвороб, травм і опіків.

Рецепт тушкованого свинячого серця

продукти для приготування тушкованого свинячого серця:
свиняче серце — 3 дрібних серця
морква — 1 велика
Цибуля ріпчаста — 1 голова
плавлений сир — 150 грам
Томатна паста / помідори — 2 столові ложки / 1 великий помідор
борошно — 1 столова ложка
сіль і спеції — за смаком.

Рецепт
цибулю і моркву почистити, цибулю дрібно порізати, моркву потерти на крупній тертці. Серце промити, видалити плівку, порізати шматочками. Обсмажити 2 хвилини цибулю, додати моркву, слідом свинячі серця, посолити і перемішати. Гасити 15 хвилин, помішуючи. Потім додати борошно, томатну пасту / подрібнений помідор, спеції. Додати півсклянки води, тушкувати 40 хвилин. Додати плавлений сир, перешкодити, тушкувати ще 20 хвилин.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?