⏰ скільки варити нототенію-рецепт, нюанси варіння, зручний таймер і способи зварити в каструлі, мультиварці і пароварці

Скільки варити нототенію?

30:00
Цілком нототенію варити 10 хвилин . Філе нототенії варити 5 хвилин .

на пару або в пароварці нототенію варити 15 хвилин .

Як смачно варити нототенію

продукти
Нототенія — 4 тушки
картопля — 6 штук
ріпчаста цибуля — 2 голови
морква — 1 велика
Томатна паста — 2 столових ложки
червоний, чорний перець і паприка — за смаком
Приправа для риби — 2 чайних ложки
сіль — 1-2 чайних ложки за смаком
рослинна олія — 4 столових ложки

Як готувати нототенію на друге
1. Вимити рибу, поскоблить від луски, випатрати і промити зсередини.
2. Розрізати кожну рибу на 3 частини — якщо риба дуже дрібна, то на 2. Натерти шматочки сіллю і спеціями, залишити маринуватися на 10 хвилин.
3. Цибулю і моркву очистити і подрібнити.
4. У товстостінну каструлю або казан налити олію, розігріти, викласти рибу і обсмажити до рум'яності 5 хвилин на середньому вогні без кришки, регулярно перевертаючи шматочки.
5. Додати цибулю і моркву, смажити ще 5 хвилин, перемішуючи.
6. Почистити картоплю, крупно порубати, викласти в каструлю і перемішати.
7. Влити воду — так, щоб вона покрила блюдо, додати томатну пасту і досолити.
8. Після закипання зменшити вогонь — вода повинна лише трохи вирувати.
9. Закрити каструлю кришкою, варити 20 хвилин.

Фкуснофакти

Нототенія — дрібна, але дуже поживна риба, калорійністю 150 ккал/100 грам.

варену зі спеціями нототенію можна подавати просто на тарілці — вона має самодостатній смак.

Нототенія добре підходить для варіння рибного супу. Щоб риба передала бульйону всю наваристість, час варіння слід збільшити на 10 хвилин. Важливо, що бульйон при варінні залишається наваристим.

ціна нототенії — від 125 грн./1 кілограм (в середньому в Києві на серпень 2017 року).

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?