Як варити суп мінестроне
продукти
консервований зелений горошок — 200 грам
квасоля стручкова — 100 грам
консервована біла квасоля — 200 грам
селера — 2 стебла
Капуста брокколі заморожена — 200 грам
цвітна капуста заморожена — 200 грам
помідор — 1 великий
часник — 2 зубці
картопля — 1 велика
болгарський перець — 1 штука
Кабачок — 1 невеликий
ріпчаста цибуля — 1 голова
морква — 1 середня
курячий бульйон — 1,5 літра
сир Пармезан — 50 грам
кріп, петрушка, базилік — на 50 грам
прованські трави — за смаком
оливкова олія — 1 столова ложка
вермішель — 100 грам
сіль і чорний мелений перець — за смаком
як приготувати мінестроне
1. Зваривши
курячий бульйон
з 1 курячого стегна і 2 літрів води.
2. Консервований зелений горошок відкрити, злити сік.
3. Консервовану квасолю відкрити, промити під холодною водою водою.
4. Картоплю помити, почистити, ще раз помити і нарізувати кубиками стороною 1 сантиметр.
5. Селера помити, порізати поперек на шматочки товщиною 1 сантиметр.
6. Брокколі і цвітну капусту викласти в миску.
7. Помідор помістити в кухоль з окропом на 1 хвилину, потім очистити його від шкірки і дрібно нарізати.
8. Часник очистити і подрібнити за допомогою ножа або чеснокодавкі.
9. Болгарський перець розрізати навпіл, очистити від плодоніжки, перегородок і насіння, і тонко нашаткувати.
10. Кабачок очистити від шкірки і дрібно нарізати.
11. Ріпчасту цибулю і моркву помити і очистити; цибулю дрібно порізати, моркву потерти на крупній тертці.
12. У велику глибоку сковорідку налити 1 столову ложку рослинної олії, викласти цибулю, моркву і обсмажити до золотистого, додати подрібнений часник і смажити ще 2 хвилини.
13. Влити в сковорідку з цибулею і морквою курячий бульйон, довести до кипіння, додати картоплю.
14. Через 5 хвилин додати кольорову капусту і брокколі, стручкову квасолю, кабачок, перець, помідор і вермішель; варити 10 хвилин після закипання.
15. Додати приправи, сіль і перець за смаком.
16. Додати білу квасолю і варити ще 5 хвилин.
подивіться рецепти всіх супів і час їх варіння!
Фкуснофакти
Що таке суп мінестроне
Мінестроне в перекладі з італійської мови означає« великий суп ». Саме в мінестроні використовується найбільша кількість овочів. Консистенція мінестроне більш нагадує пюре, ніж суп. Саме тому багато італійців впевнені, що це саме той суп, який підійде під опис «щоб ложка стояла».
у італійців приготування супу мінестроне можливо тільки тоді, коли на місцевих ринках у відкритому доступі є всі інгредієнти в свіжому вигляді. Зазвичай це відрізок часу з липня по жовтень (тоді ж, коли і у нас). Саме тому дане блюдо носить сезонний характер, і, наприклад, навіть в Італії не в кожному ресторані кухарі будуть готові пропонувати мінестроне круглий рік.
Як поліпшити смак мінестроне
1. В масло, яке буде служити для обсмажування овочів, додати за смаком перець чилі, часник і/або корінь імбиру.
2. Процес обсмажування овочів потрібно виконувати поступово, і чим повільніше це буде відбуватися, тим краще для остаточного результату. Овочеві інгредієнти супу: фенхель, цибуля, часник, селера і морква — обсмажуються тільки на оливковій олії. У обсмажування також можуть взяти участь цукіні і гарбуз.
3. В кінці варіння супу додаються пряні трави, такі як базилік, кріп, материнка і чебрець.
4. При подачі викласти в тарілку з супом соус Песто (1-2 чайні ложки).
що чим можна замінити в мінестроні
Мінестроне приготувати на основі бульйонів: частіше використовується овочевий, але можна використовувати і курячий або з окосту на кістці. У будь-який бульйон при варінні минестроне також можуть бути додані спеції за смаком, і, звичайно ж, виноградне вино. До речі, в Італії всупереч поширеному світовому досвіду в рецептурі цього супу відсутня квасоля.
як подавати мінестроне
щоб приготувати не тільки смачний, але і естетично приємний мінестроне, поріжте овочі кубиками. Крім часнику — він в суп кладеться у вигляді пелюсток. На стіл суп мінестроне подається в гарячому вигляді, зверху можна прикрасити базиліком, в якості заправки вибрати соус Песто.