⏰ як варити каччукко - правила варіння по кроках і секрети смачного супу. Традиції і сучасний рецепт каччукко.

Скільки варити суп каччукко?

10:00
Суп каччукко варити 1,5 години.

Як варити каччукко

продукти
Морський коктейль (креветки, восьминоги, каракатиці, мідії)— 500 грам
Дрібна морська риба (бички, камбала, морський окунь) — 500 грам
Велика Морська риба (Біла) — 500 грам
помідори (можна замінити на томатну пасту) — 4 штуки
ріпчаста цибуля — 1 голова
часник — зубець
червоне напівсухе вино — 3/4 склянки
оливкова олія — 50 мілілітрів
Петрушка — пучок
Орегано — щіпка
сушений червоний перець чилі — за смаком
сіль — за смаком

Як варити суп каччукко
1. Рибу очистити від нутрощів і луски, вирізати зябра, помити в прохолодній воді, великі рибини розрізати на кілька порційних частин.
2. Петрушку вимити, відокремити листя від стебел.
3. Налити в каструлю 2 літри води, покласти рибу, стебла петрушки, помістити на сильний вогонь, дочекатися закипання.
4. Зменшити вогонь до тихого, варити рибу 40 хвилин.
5. Вийняти з каструлі з бульйоном рибу, бульйон процідити через сито або марлю.
6. Видалити у риби голови, плавники, кістки, філе розділити руками на невеликі шматки.
7. Морепродукти помити в прохолодній воді.
8. Налити в окрему каструлю 1 літр води, поставити на сильний вогонь, дочекатися закипання.
9. Покласти в закипілу воду морепродукти, тримати на середньому вогні 5 хвилин, потім злити воду.
10. Почистити цибулю, нарізати півкільцями.
11. Налити в товстостінну каструлю оливкову олію, помістити на середній вогонь, смажити цибулю 5 хвилин.
12. Помідори помити, опустити в окріп на 1 хвилину — вода повинна повністю покривати помідори.
13. Зняти з помідорів шкірку, нарізати кубиками стороною в половину сантиметра.
14. Покласти помідори в товстостінну каструлю зі смаженою цибулею, додати орегано, сіль, червоний перець, готувати на середньому вогні 7 хвилин.
14. Влити в сотейник з помідорами рибний бульйон, дочекатися закипання.
15. Часник почистити, дрібно нарізати.
16. Покласти в суп морепродукти, рибу, часник, дочекатися закипання.
17. Влити в суп вино, тримати на середньому вогні 5 хвилин без кришки, зняти з конфорки.
18. Розлитий по тарілках суп каччуко прикрасити листям петрушки.

Фкуснофакти

— Каччукко — італійський густий томатний рибний суп, популярний в місті Ліворно провінції Тоскана.

— російською мовою зустрічаються варіанти назви супу — качукко, каччуко, качуко.

— існує легенда, що суп каччукко першою приготувала вдова загиблого рибалки, товариші якого віддали їй морепродукти, які не пошкодували. За іншою легендою, суп придумав доглядач маяка, якому було заборонено смажити рибу, так як масло служило паливом для світильника.

— за сучасним рецептом суп варять з рибного бульйону, томатного соусу і червоного вина. У бульйон додають морепродукти і рибу.

— Каччукко можна готувати з камбали, морського окуня, Бичків, скорпени, зубатки, морського гребінця, морського півника, доради, морського вугра.

— у Ліворно суп каччукко прийнято подавати з сухарями або обсмаженим хлібом.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?