як варити пянсе
продукти на 12 пиріжків
для начинки
Фарш — півкіло
Капуста — 300 грам
Лук — 200 грам
часник — 4 зубці
сіль — 1 чайна ложка
перець мелений — 2 щіпки
для тесту
Молоко 3,5% жирності — 1,25 склянки
борошно — 600 грам
Яйця курячі — 2 штуки
дріжджі — пакетик 11 грам
вершкове масло — 2 столових ложки
сіль — 1 щіпка
приготування начинки
1. Цибулю, часник і капусту очистити від верхніх шарів і тонко нашаткувати.
2. Фарш при необхідності розморозити і злегка розбити виделкою.
3. Капусту, цибулю і часник всипати у велику ємність, посипати сіллю і добре придушити, щоб овочі дали сік.
4. Фарш змішати з капустою, часником і цибулею, перемішати — начинка для пянсе готова.
приготування тіста
1. Молоко підігріти до температури, непомітною на дотик (35-40 градусів).
2. Вершкове масло розтопити.
3. Відміряти 300 грам борошна, просіяти, перемішати з дріжджами і додати до молока, замісити тісто.
4. Накрити тісто і залишити тісто на 1 годину в тепле місце.
5. Перемішати тісто, додати сіль, розтоплене масло і борошно, що залишилося.
6. Місити тісто 7-10 хвилин до еластичності.
7. Поставити в тепле місце на 2 години, раз на 1 годину обминаючи, потім тісто використовувати для пянсе.
формування пянсе
1. Тісто розкачати, викласти начинку.
2. Защипати пиріжок.
3. Укласти пянсе в 1 шар на стравах пароварки, мультиварки або мантоварки, попередньо змащених вершковим маслом.
Варка пянсе
варити над парою 40-50 хвилин, якщо пянсе кілька шарів — на 15-20 хвилин довше.
Фкуснофакти
Пянсе — це Корейські парові пиріжки, що набули поширення в якості фастфуду на Далекому Сході, дослівно перекладається як «вищий клас».
класична подача пянсе — з гострою морквою по-корейськи і томатним соусом. Пиріжок розкривається по шву зверху, всередину кладеться томатний соус і викладається гостра морква. Додатково можна подати соєвий соус.
при варінні пянсе збільшується в розмірах на 20-30 відсотків, тому при розкладці пиріжків на блюді необхідно залишати місце один від одного 2 сантиметри.
на блюдо пароварки або мантоварки викладати пянсе необхідно швом вгору, щоб шов не розійшовся. В іншому випадку сік з начинки може витекти.
для пянсе можна використовувати фарш або дрібно нарубане м'ясо, обов'язкові продукти — м'ясний фарш, капуста, цибуля і часник. Додаткові продукти — зелень, спеції.