⏰ Рецепт ікри з манки. Як зробити манну ікру. Як приготувати фальшиву ікру. ікру з манки

Скільки варити ікру з манки?

40:00
Ікру з манки готувати 35-40 хвилин.

Як варити ікру з манки

продукти
сік томатний — 250 мілілітрів
Крупа манна — 200 мілілітрів
масло рослинне — 250 мілілітрів
філе оселедця — 500 грам
Цибуля ріпчаста — 1 велика голова

Як готувати ікру з манки
1. У каструлю з товстим дном влити 250 грам томатного соку і 250 грам рослинного масла.
2. Включити середній вогонь і довести масу до кипіння.
3. Після закипання ввести тонкою цівкою 200 грам манної крупи, постійно помішуючи, щоб манка не перетворилася в грудочки.
4. Зменшити вогонь і тримати масу, помішуючи, на вогні до тих пір, поки вона не загусне.
5. Через м'ясорубку пропустити 500 грам філе оселедця.
6. Очистити 1 голову цибулі, помити під проточною водою і також пропустити через м'ясорубку.
7. З'єднати оселедець з ікрою з манки і поставити в холодильник на 3 години.

Як зробити фальшиву ікру

продукти
Вода — 1,5 склянки
Манка — 4 столові ложки
Масло рослинне — 100 грам
оселедець — 100 грам
морква — 1 штука
оцет — 1 чайна ложка
цибуля зелена — за смаком
сіль — за смаком

Як готувати ікру
1. Відварити 1 морквину, очистити від шкірки і подрібнити.
2. У каструлі довести до кипіння 1,5 склянки води і посолити за смаком.
3. У киплячу воду ввести, помішуючи, 4 столові ложки манки і варити до загустіння.
4. Подрібнити в блендері 100 грам оселедця.
5. Змішати манку, подрібнену оселедець і моркву, 1 чайну ложку оцту, нарізану дрібно зелену цибулю і 100 мілілітрів рослинного масла.

Фкуснофакти

— сіль в ікру з манки додавати не обов'язково, так як оселедець, як правило, вже солона.

— вартість продуктів для приготування ікри з манки в середньому в Києві на Червень 2020 року — 75 грн.

— калорійність ікри з манки — 187 ккал/100 грам.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?