Шматки кролика варити 35 - 45 хвилин . Час варіння кролика залежить від віку тварини.

цілого кролика класти в окріп і варити півтора - 2 години . Старого кролика варити довше, до 2,5 годин.
Как варить печень кролика?

Як варити кролика

обробка кролика перед варінням
1. Тушку кролика промити в прохолодній воді, обсушити і обрізати всі сухожилля, ділянки жиру і плівку.
2. Кролятину розрізати на порційні шматочки (для варіння краще використовувати передню частину тушки тварини, так як вона володіє більш грубою структурою).
3. Для харчування дітей м'ясо кролика замочити в прохолодній воді на 2-3 години перед приготуванням, це позбавить м'ясо від зайвої жорсткості і неприємного запаху.
4. Для харчування дорослих, перед процесом приготування оброблену тушку кролика замаринувати на 1,5-2 години, тоді кролятина стане більш ніжною.

як варити м'ясо кролика в каструлі
1. Підготовлене і оброблене м'ясо кролика розташувати в каструлі з гарячою водою (рідина повинна повністю покрити кролятину), закип'ятити.
2. У бульйон помістити порізану моркву, дрібно рубану цибулю, на помірному вогні (накривши каструлю кришкою) варити близько 35 хвилин (готовність м'яса визначити протиканням виделкою — якщо кролятина м'яка, значить готова).

Як варити м'ясо кролика в мультиварці
1. Добре промиту і зачищену кролятину порізати на шматочки.
2. У мультиварку помістити кролятину, для смаку додати посічену моркву і цибулю, додавши один стакан води готувати 2 години в режимі «гасіння».

Фкуснофакти

— Кролика варять на середньому вогні під кришкою.

— час варіння кролика залежить від віку тварини. Старого кролика варити 2,5 години.

— кролятина вважається дієтичним стравою, особливо корисним дітям. Містить велику кількість білка.

калорійність кролятини — 100-130 ккал/100 грам.

— Середня вартість охолодженого м'яса кролика в магазинах Києва — від 325 грн./кілограм (на червень 2020 року).

зберігати охолоджену кролятину 2-3 дні в холодильнику.

Як варити кролика в вершках

продукти
Тушка кролика — 1,5 кілограм
Лук (середнього розміру) — 3 штуки
Вода — 1 стакан
Жирні вершки — 1 стакан
Корінь петрушки — 1,5 штуки
Лавровий лист — 2 штуки
Перець — 7 горошин
Сіль — за смаком

як готувати кролика в мультиварці
1. Тушку кролика промити водою, зачистити від плівки, обрізати сухожилля, порізати м'ясо на шматки.
2. Перекласти підготовлену кролятину в чашу мультиварки, додати три маленькі цибулини порізані півкільцями, приправити 7 горошинами перцю і
додати рубаний корінь петрушки.
3. Кролятину посолити, перемішати, в чашу влити один стакан вершків (допустимо замінити на аналогічну кількість сметани), влити склянку води, готувати 2 години, встановивши режим «гасіння».
4. Готову кролятину дістати з чаші мультиварки, викласти в плоскодонну тарілку і прикрасити свіжими кроповими гілочками.

Рецепт кролика в сметані

продукти
М'ясо кролика — 0,5 кг. (філе, стегенця і т. д.)
Сметана — 200 грам, краще 25-%.
Цибуля — 1 цибулина
Борошно — 2 столові ложки
Морква — 1 шт.
Зелень, часник і приправи — за смаком.

приготування кролика в сметані
Ріжемо м'ясо кролика на невеликі шматки, втираємо приправи і сіль, залишаємо на 10 хвилин. В цей час на розігрітій сковорідці в вершкове масло кладемо борошно, перемішуємо до однорідної консистенції, додаємо сметану. У цей соус обережно викладаємо м'ясо кролика, зверху — кільця цибулі і терту на крупній тертці моркву. Гасити 30 хвилин.

Суп з кролика з рисом

продукти
М'ясо кролика — 750 грам
Морква (великого розміру) — 2 штуки
Картопля — 6 штук
Цибуля (великого розміру) — 1,5 штуки (або 2 середніх)
Корінь петрушки — 1 штука
Рис — 1/3 склянки
Вода — 4 літри
Сіль — за смаком

як варити суп з кролика
1. Кролятину промити під водою (при необхідності розморозити), зачистити від плівки, зайвого жиру, обрізати сухожилля, порізати кролятину на шматки.
2. Підготовлене і оброблене м'ясо кролика розмістити в каструлі з чотирма літрами гарячої води, щоб кролятина була повністю покрита рідиною.
3. Закип'ятити відвар, злити рідину, кролятину знову залити водою і закип'ятити на мінімальному вогні, зняти піну шумівкою.
4. Промити одну морквину великого розміру, петрушку (корінь) і половинку цибулини, крупно порізати і додати в каструлю до кролятини, варити 60 хвилин до
м'якості м'яса після проколювання виделкою.
5. Дістати м'ясо кролика, через марлю процідити бульйон, рідина знову закип'ятити.
6. У закипілий бульйон викласти крупно натерту моркву, порізану середніми кубиками картоплю і третину склянки промитого рису, перемішати ложкою і
готувати 10-15 хвилин. (доварювати суп рекомендується на слабкому вогні).
7. Відварені шматочки кролячого м'яса помістити в готовий бульйон і покласти дрібно рубаний свіжий кріп.