⏰ як варити довгу і як зробити катик для Довгі.

Скільки варити довгу?

10:00
для приготування довгі необхідно витратити добу, з них 2 години — на кухні чистого часу.

Азербайджанський суп довга

продукти
Рис круглозерний — 100 грамів
Зелень (кінза, базилік, зелена цибуля, кявяр або джюсай) — 1 кілограм
Нут — 100 грам
яйця — 4 штуки
катик (можна замінити йогурт або мацоні) — 4 літри
продукти для катика
Молоко для закваски — 0,4 літра
Сметана (25%) — 50 грамів
Молоко 4% — 3,6 літра

Як приготувати катик для довгої
1. 0,4 літра молока нагріти до кімнатної температури.
2. Змішати молоко зі сметаною.
3. Поставити суміш в тепле місце на добу — цього часу буде достатньо для приготування закваски.
4. Влити 3,6 літра молока в каструлю, нагріти до 90 градусів, постійно помішуючи, і уварювати 10 хвилин при постійному помішуванні.
5. Зняти молоко з плити і процідити через марлю.
6. Остудити молоко до кімнатної температури.
7. Змішати молоко і закваску.
8. Через 6 годин катик готовий і можна приступати до приготування Довгі на його основі.

Як приготувати довгу
1. Нут залити холодною водою і замочити на 4 години, потім ретельно промити.
2. Рис промити під холодною водою, злити воду, накрити щоб не сох і відставити убік.
3. Зелень ретельно вимити, перебрати, обрізати коріння, потрясти зеленню над раковиною для обсихання і дрібно порізати.
4. Відварити нут в каструльці протягом 2 годин, за 40 хвилин злегка підсолити.
5. Поставити на вогонь 4 літри катика.
6. Курячі яйця розбити в миску і збити віночком.
7. Після закипання катика додати в катик збиті яйця.
8. Додати в яєчно-молочну суміш рис, потім нут — кожен раз перемішати.
9. Варити довгу 20 хвилин при слабкому кипінні, безперервно помішуючи.
10. Продовжувати варити до появи на поверхні дрібних бульбашок.
11. Засипати зелень, продовжуючи помішувати суп.
12. Посолити суп за смаком.
13. Коли зелень почне міняти, колір, зняти довгу з вогню.
14. Якщо довга подається влітку, то охолодити суп (краще використовувати таз з холодною водою і льодом).

Фкуснофакти

традиційно , Азербайджанський суп довгу відносять до різновиду холодних супів. Але є довгу холодної зовсім не обов'язково! Довгу можна приготувати взимку, подавати гарячою.

— Довга, приготована взимку, як правило, подається з фрикадельками. Фрикадельки готують з баранячої м'якоті з додаванням цибулі і чорного меленого перцю. Іноді в« зимової » довге відварюють пельмені (їх попередньо запікають).

— Суп довга примітний тим, що кисле молоко (мацоні, катик), що становить його основу, під час приготування супу не згортається. Цього можна досягти кількома шляхами.
1. Довгу безперервно помішують не тільки протягом усього часу приготування, але і протягом 10 хвилин після того, як суп готовий.
2. Яєчно-молочну суміш слід збивати особливим чином.
3. Поєднання крохмалистих речовин з пряними інгредієнтами, що містяться в зелені, не гавкає молоку згорнутися.
4. У процесі приготування, в суп вводиться 3-4 десятка дерев'яних паличок.

— Зелень в процесі варіння починає змінювати колір: це сигнал повної готовності . Щоб зелень не перетворилася в кашу — якомога швидше суп охолоджують. Найкраще застосувати для охолодження супу воду з льодом. Звичайно, можна остудити суп і на повітрі (він залишиться цілком їстівним), але він не буде настільки красивим на вигляд і ароматним.

— вартість продуктів супу довга на нашу рецептом досить висока. Щоб заощадити, рекомендується використовувати для Довгі дачну або домашню зелень.

— при приготуванні катика можна додати за смаком трохи цукру, тоді і довга стане трохи солодкуватою. Молоко для приготування катика традиційно беруть Сільське або дуже жирне магазинне. Сметану беруть саму жирну зі знайдених.

подивіться ще супи , як їх готувати і час варіння!

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?